Đề thi học sinh giỏi Tiếng anh 8

I.Choose the word that has the underline part pronounced differently from the others. (5m)

1. a. deaf b. leaf c. teach d. seat

2. a. lunch b. music c. unpopular d. study

3. a. phones b. streets c. books d. dates

4. a. meet b. street c. volunteer d. free

5. a. half b. history c. honest d. horse

II.Choose the best answer: (10 marks)

1. My mother takes care of the house and looks ________ my baby sister.

 a. for b. at c. over d. after

2. _________ interesting the film is !

 a. How much b. Which c. What d. How

3. This dictionary is ______ cheaper than the other.

 a. more b. much c. very d. so

4. It’s difficult _______ his fast English.

 a. for understanding b. for me understanding c. to understand d. understanding

5. Sorry, you can’t speak to Nga now. She _______ a bath.

 a. is having b. has had c. has d. have

6. She helped me .the box.

a. carry b. carried c. carrying d. for carrying

7. Mai is the _________ of the two girls.

 a. pretty b. prettiest c. prettier d. more prettier

8. The new wife was a bad and wicked woman. She was very___________.

a. cruel b. nice c. good d. gentle

9. It took me a long time to get used ___________glasses.

a. to wear b. to wearing c. wear d. wore

10. Promise that you’ll be on time. It’s important. You .be late.

a. don’t have to b. have to c. must d. mustn’t

 

doc47 trang | Chia sẻ: nguyenngoc | Lượt xem: 3795 | Lượt tải: 2download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu Đề thi học sinh giỏi Tiếng anh 8, để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
âu đúng 1 điểm
(I). 1. A- Chemical
 2 .C- necessary
3. B- include
4. D- heritage
5. D- campus
(II). 1.D- oceanic
 2.A- Sugar
 3.B- education
 4.C- establised
 5.D- shore.
Section B : 35 points:
I. (10 điểm , 1 điểm / đáp án đúng)
1. B	2.C	3.B	4.A	5.B	6.C	7.C	8.C	9.D	10.A
II. (10 điểm, 1điểm/ đáp án đúng)
1.are watching	 2.have known	 3.arrived	4.have begun 5.to cook
6.not to make 	 7.playing	 8.to give	9.is going to rain 10.to live
III. (10 điểm , 1 điểm / đáp án đúng)
 1.application	 2.sociable 3.steamer. 4.beautifully
 5. Careless 6.traditional 7.encourages. 8.children
 9.airmail	 10.orphanage	 
IV. (5 điểm , 1 điểm / đáp án đúng)
1. on 2. by 3.on 4.to 5.in
Section C : ( 30 points)
I . (10 điểm, 1điểm/ đáp án đúng) 
1.more	2.for	3.there	4.so	5.can
6.in	7.each	8.has	9.be	10.are
II. (10 điểm, 1điểm/ đáp án đúng)
1.c	2.a	3.d	4.c	5.b	6.a	7.d	8.d	9.c	10.d
III. (10 điểm, 2 điểm/ đáp án đúng)
1. Earthquakes come from a shaking of the rocks under the surface of the earth.
2. We have to build stronger buildings in these places.
3. Million earthquakes
4. Forces withing the earth push against the rocks until they break.
5. because they happen under the sea.
Section D : 25 points.
I. (10 điểm, 2 điểm/ đáp án đúng)
1.He is strong enough to carry that table.
2.Alexader GrahamBel was the inventor of the telephone.
3.The front yard isn’t large enough to play soccer in.
4.Miss Johson told me to read books regularly.
5.I haven’t spoken to her for 3 years.
II. (10 điểm, 2 điểm/ đáp án đúng)
1. Nam spends most of his free time playing soccer.
2. When we were children, we used to listen to grandma’s old folktales after dinner.
3. They are going to visit their home village at the weekend.
4.I have just had a wonderful holiday with my cousins in Ha noi.
5. My brother is very good at repairing household appliances.
III.(5 điểm,1 điểm/ đáp án đúng)
1. for we-> for us.
2. enough old-> old enough.
3. is he doing -> he is doing.
4. aren’t-> isn’t.
5 don’t lean-> not to lean.
ĐỀ 6
I/ Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest: (5 points).
1. A. looked 	B. watched 	C. carried 	D. stopped
2. A. study 	B. success 	C. surprise 	D. sugar
3. A. unite 	B. underline 	C. university 	D. uniform
4. A. danger 	B. angry 	C. language 	D. passage
5. A. character 	B. children 	C. teacher 	D. change
II/ Choose the word that has the stress on a different syllable from the rest in each group: (5 points).
1. A. realize 	B. improve 	C. possible 	D. comfortable
2. A. important 	B. especially 	C. prefer 	D. influence
3. A. general 	B. opinion 	C. abroad 	D. surprise
4. A. comfort 	B. nation 	C. apply 	D. moment
5. A. medical 	B. advise 	C. vegetables 	D. physical
III/ Choose the correct answer, circling letter A, B, C or D: (15 points).
1. Are you interested...........playing badminton after class?
	A. in	B. with	C. on	D. for
2. " What.........going to Hanoi tomorrow? " 
	A. to	B. in	C. about	D. for
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
	A. badly	B. good	C. hardly	D. hard
4. The building was built .........1962 and 1969.
	A. between	B. from	C. since	D. for
5. This school..........in 1997
	A. built	B. is built	C. was built	D. has built
6. Of all my friends, Hoa is.............
	A. the tallest	B. the most tallest	C. taller	D. more taller
7. Would you mind if I……………a photo ?
	A. take	B. took	C. would take	D. am going to take
8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.
A. got	B. brought	C. fetch D. took
9. Are you proud…………….your country and its tradition ?
A. about	B. on	 	C. of	 D. for
10. Do you collect stamps or other things ?	- Yes, I am a stamp………….
	A. collecting	B. collector	C. collect 	 D. collection
11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.
A. to live 	B. lives 	C. living 	D. live
12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.
A. nature 	B. natural 	C. naturing 	D. naturally
13. His car is the same color …………. my uncle’s.
A. alike	 B. as 	C. like 	D. to
14. This ruler …………….. of plastic. 
A. make 	B. made 	C. is making 	D. is made
15. I take part ………….. most youth activities of my school.
A. in 	B. of 	C. on 	D. at
IV/ Give the correct form/tense of the verbs in brackets: (10 points).
 Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 – attempt) to show all the devices which people (6 – invent ) recently. The people (7 – organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 – develop) by private inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it (10 – want)? Is it new?
 1. __________________
6. ___________________
 2.__________________
7. ___________________
 3. __________________
8. ___________________
 4. __________________
9. ___________________
 5. __________________
10. __________________
V/. Fill on the blank with one preposition: (10 points).
1. Could I help you ______________ your bag?
2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .
3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.
4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.
5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site
6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.
7. My mother often picks me ___________ from the school.
8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.
9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. 
VI/ Give the correct form of the words in capital in brackets: (10 points).
1. We have two postal ___________________ a day.
(DELIVER)
2. He left the room without ___________________ . 
(EXPLAIN)
3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . 
(ACT)
4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. 
(SUN)
5. They left the house in a __________________ mess. 
(FRIGHT)
6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.
(FRIEND)
7. There is no easy ______________ to this problem.
(SOLVE)
8. He always drives more ________________ at night.
(CARE)
9. Does this _______________ suit you?
(ARRANGE)
10. He is a very _________________ carpenter. 
(SKILL)
VII/ There are ten mistakes in the following passaga. Find them and write your corrections in the numbered space proveded: (10 points).
Example: 0. I haven’t saw you for two month 0/ seen
 Nam is a student. This year he had a very interested summer 
1/ ___________
holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 
2/ ___________
in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 
3/ ___________
through a forest among two villages. “ It was very difficult 
4/ ___________
because there had no water to drink and no shops where we
5/ ___________
could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet
6/ ___________
in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”
7/ ___________
Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,
8/ ___________
But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping
9/ ___________
to return next year to do any more work there
10/ __________
 VIII/ Fill in each space in the following passage with one suitable word: (10 points). 
 Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first? 
IX/ Combine two sentences in each pair, using the word in bracket: (5 points). 
1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )
…………………………………………………………………………………………..
2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)
………………………………………………………………………………………….
3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)
…………………………………………………………………………………………
4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)
…………………………………………………………………………………………..
5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)
………………………………………………………………………………………….
X/ Rewrite the sentences so that the meanings stay the same: (10 points). 
1. Keeping the environment clean is very important.
- It’s ……………………………………………………………………………..
2. They will show the time machine to the public when they finish it. 
- The time machine ……………………………………………………………………..
3. He was delighted to receive his aunt’s letter.
- He was delighted that ………………………………………………………………..
4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.
- People ………………………………………………………………………………..
5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.
- I’m very sad not …………………………………………………………………….
6. It’s three years since I last spoke to her.
- I haven’t ………………………………………………………………………………
7. Tam doesn’t type as fast as she used to.
- Tam used ……………………………………………………………………………..
8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.
- My father asked ……………

File đính kèm:

  • docDe thi HSG Anh 8Nguyen Thinh.doc
Giáo án liên quan