Đề kiểm tra bài số 3 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án)

III. Read the following passage and answer the questions below. (3pts)

John Baines is an environmentalist. He is interested in all things to do with the environment and the need to protect it. Two years ago, he got his bicycle out of the garage and repaired it, and now he uses it as much as possible. He uses his car less. He tries to do ten percent fewer miles every year, so last year he drove eleven thousand miles, and this year he's going to try to do only ten thousand. This doesn't mean he travels less, this means he walks more. When he does shopping, he always walks now. He uses public transport when he can, usually going by bus. His car runs on unleaded petrol because it's cheaper and it keeps the air cleaner. About in the home, he saves as much as he can. He doesn't throw rubbish away. He has different bags for different things. One bag has all the cans going into it, from the cat food to the beer. The second bag has all the papers going into it, and the third bag has bottles such as oil bottles, wine bottles. But the milk bottles still go on the doorsteps so that they can be reused. He takes these bags to places where they can be recycled.

1. What is John interested in?

 .

2. Does John walk more than he drives ?

 .

3. Why does his car run on unleaded petrol (xăng không chì)?

 .

4. Are there any different kinds of bags in his home?

 .

5. Where does he take these bags to?

 .

6. What do you do to protect the environment?

 . .

 . .

 

doc3 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 27/04/2023 | Lượt xem: 276 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra bài số 3 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UBND THỊ XÃ CHÍ LINH
TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN
Họ và tên:...........................................
Lớp: 8........ SBD:............
Mark
TEST OF ENGLISH – GRADE 8 - Number 3
Phách
School year: 2014-2015
Time: 45 minutes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Phách
Nhận xét
Điểm
I. The 3Rs Club is looking for a new president. Listen to two students talking about what they will do if they become the president of the club. Put the words or a number in each blank to complete the table (2pts)
Name
 Mi
 Nam
Class
(1)__________________
(5) _________________
Idea 1
Put a (2) ________ bin in every classroom. 
Encourage students to use the (6) _______
Idea 2
(3) ________ energy – saving lights.
Have a (7) ____________ group.
Idea 3
Organize a few (4) ________ fairs.
Organize (8) ___________ uniform fairs.
III. Choose the best answer to complete these sentences. (3pts)
1. They moved to the big city _________well-paying jobs. 
A. in order to get 	B. for getting	C. in order not to get D. so that getting
2. _________is a type of bed used for carrying the sick or injured people. 
A. Stretcher 	B. Ambulance 	C. Bandage 	 D. Crutch
3. I am delighted ________ you passed your exam. 
A. that 	 B. to C. in order to D. so that
4. Tree leaves ________ to wrap things. 
A. used B. be used C. is used D. are used
5. ________is a wonderful natural fertilizer. 
A. Compost B. Plastic C. Envelope D. Garbage
6. Glass is broken up, melted and made into new________.
A. silverware 	 B. hardware 	C. ironware 	 D. glassware
7. _______ you mind if I borrowed your dictionary?
A. If 	B. When 	C. Do	 D. Would
8. Would you mind ________the window?
A. to close 	B. closing 	C. about closing 	 D. closed
9. The woman _______ a red dress over there is my aunt.
A. wear B. wears 	C. wearing	 D. is wearing
10. The house ________ in blue is mine.
A. paints 	B. painting 	C. painted 	 D. is painted
Which word has different sound from the underlined parts?
11. A. railway 	B. daily 	C. airport 	D. train
12. A. island 	B. florist 	C. stream 	D. sight
 Don’t write in here.
.
III. Read the following passage and answer the questions below. (3pts)
John Baines is an environmentalist. He is interested in all things to do with the environment and the need to protect it. Two years ago, he got his bicycle out of the garage and repaired it, and now he uses it as much as possible. He uses his car less. He tries to do ten percent fewer miles every year, so last year he drove eleven thousand miles, and this year he's going to try to do only ten thousand. This doesn't mean he travels less, this means he walks more. When he does shopping, he always walks now. He uses public transport when he can, usually going by bus. His car runs on unleaded petrol because it's cheaper and it keeps the air cleaner. About in the home, he saves as much as he can. He doesn't throw rubbish away. He has different bags for different things. One bag has all the cans going into it, from the cat food to the beer. The second bag has all the papers going into it, and the third bag has bottles such as oil bottles, wine bottles. But the milk bottles still go on the doorsteps so that they can be reused. He takes these bags to places where they can be recycled.
What is John interested in?
.
Does John walk more than he drives ?
.
Why does his car run on unleaded petrol (xăng không chì)?
.
Are there any different kinds of bags in his home?
.
Where does he take these bags to?
.
What do you do to protect the environment?
..
..
IV. Rewrite these sentences so that the meaning doesn’t change. (1pt)
The children were very happy. They got a lot of lucky money at Tet.
=> The children.
2. Lan cleans the kitchen every day.
=> The kitchen ...
3. Do you want to come for dinner tonight?
=> Would you mind..
4. The boy is reading a book over there. He is Ba.
=> The boy ...
V. Use First / Then / Next / Finally to complete the instructions on how to prepare the tea leaves, using the given words (1pt)
1. Take / used tea leaves / the tea pot 
2. Scatter / tea leaves / a tray 
3. Dry / leaves / sun 
4. Put / dry leaves / pot / future use. 
ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM BÀI KIỂM TRA SỐ 3 
TIẾNG ANH 8 – NĂM HỌC 2014-2015
Part
Question
Mark
I
Listening
1. 6A. 2. recycling 3. Buy 4. book
5. 6E 6. bus 7. gardening 8. some
2.0p
0,25px8
II
Gr + Voc
1. A	2. A	3. A	4. D	5. A
6. D	7. D	8. B	9. C	10. B
11. C 12. A
3.0p
0.25x12
III
Reading 1
1. He is interested in all things to do with the environment and the need to protect it.. 
2. Yes, he does.
3. His car runs on unleaded petrol because it's cheaper and it keeps the air cleaner. (Because it's cheaper and it keeps the air cleaner. )
4. Yes, there are.
5. He takes these bags to places where they can be recycled.
6. (For Ss’ answer)
3pts
0.5x6
IV
Writing 1
1. The children were very happy to get a lot of lucky money at Tet.
2. The kitchen is cleaned by Lan every day.
3. Would you mind coming for dinner tonight?
4. The boy reading a book over there is Ba.
1pt
0.25x4
V
Writing 2
Giáo viên căn cứ vào bài viết của học sinh chấm điểm
First, take the used tea leaves from the tea pot. 
Next, scatter the tea leaves on a tray. 
Then, dry the leaves in the sun. 
Finally, put the dry leaves in a pot for future use. 
1pt
0.25x4
Nếu học sinh làm theo phương án khác, giám khảo xác định đúng vẫn cho điểm tối đa.
Bài III, IV, V nếu học sinh viết sai 2 lỗi chính tả hoặc chia 1 động từ sai thì, giám khảo trừ ½ số điểm của câu đó.
_________________________________

File đính kèm:

  • docde_kiem_tra_bai_so_3_mon_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2014_2015_t.doc
Giáo án liên quan