Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Hồng Lạc (Có đáp án)

1. I wish it ______ a holiday today.

 A. were B. will be C. is D. be

2. The man ______ spoke to John is my brother.

 A. whom B. whose C. who D. which

3. The entrance examination to high school in Hai Duong this year is _______ July 9th 2015

 A. at B. in C. on D. from

4. I stayed up late finishing my homework, ______ I was really tired.

 A. even though B. so C. therefore D. because of

5. – “Would you like a glass of green tea?” –“_______”

 A. Yes, let’s B. No, thanks C. No, let’s not D. No, I don’t

6. If Nam were rich, he ________ around the world.

 A. travel B. will travel C. traveled D. would travel

7. He ________ his job last month and since then he ________out of work .

 A. lost / was B. was lost / has been C. has lost / was D. lost / has been

8. Who will ________ the children while you go out to work?

 

doc3 trang | Chia sẻ: thúy anh | Ngày: 11/05/2023 | Lượt xem: 426 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Hồng Lạc (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Tr­êng thcS ĐỒNG LẠC
 (§Ò thi cã 02 trang)
ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT
NĂM HỌC 2014- 2015
Môn thi: TiÕng anh
Thêi gian lµm bµi: 60 phót
( kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò)
I/ Choose the best answer among A,B,C or D to complete the following sentences. (3,5 points)
1. I wish it ______ a holiday today.
	A. were	B. will be	C. is	D. be
2. The man ______ spoke to John is my brother.
	A. whom	 B. whose	C. who	D. which
3. The entrance examination to high school in Hai Duong this year is _______ July 9th 2015
 A. at B. in C. on D. from
4. I stayed up late finishing my homework, ______ I was really tired.
	 A. even though	 B. so	 C. therefore D. because of
5. – “Would you like a glass of green tea?” –“_______”
 A. Yes, let’s B. No, thanks C. No, let’s not D. No, I don’t
6. If Nam were rich, he ________ around the world.
 A. travel	 B. will travel	 C. traveled	 D. would travel
7. He ________ his job last month and since then he ________out of work .
 A. lost / was	B. was lost / has been	C. has lost / was	D. lost / has been
8. Who will ________ the children while you go out to work?
A. look for	B. look up	C. look after	D. look at
9. She didn’t work hard enough, ________ she lost her job.
A. so	B. but	C. although	D. yet
10. Today I’m going to tell you how to reduce the air _______
	A. pollution 	B. pollute 	C. polluted 	D. pollutant
11. I suggest _______ English in class.
	A. should speak 	B. shouldn’t speak 	C. speaking 	D. to speak
12. You have never been to Nha Trang, _______ ?
	A.have you 	B haven’t you 	C. you have 	D. you haven’t
13. An English speaking contest _______ at my school next week.
A.will hold	B. will be held	C. will held	 D. holds
14. I can’t hear what you are saying. Can you _______ the radio? 
A. turn on 	B. turn off 	C. turn up 	D. turn over. 
II. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only. (1,5 ps)
A
B
1. What about collecting used paper?
2. What is your favorite type of closing ?
3. I think we should check all the doors and windows before a typhoon.
4.That's an excellent test !
5. What do people do for a living in your village ? 
A. Faded jeans.
B. They plant rice and raise cattle.
C. Yes,I think so. There must be strong wind
D.That's a good idea ! Let's do that.
E. No,thanks
F. It' s very kind of you to say so.
III. Read the passage carefully and answer the questions. (2,5pts) 
LEARNING ENGLISH
 It is not easy for adult students of English to improve their accent. Unlike children, who are flexible, adults often find it hard to change the way they speak. This is why even the top, or smartest adult students have difficulty with pronunciation. There are several things that an international students can do to improve his or her pronunciation. 
 One method is to sign up for a pronunciation class. Studying pronunciation can help students to understand the rules of English, but in order to practice speaking, students often need to be exposed to English outside the classroom as well. This is why many students say that studying in an English-speaking country greatly affects their English. Living with native speakers can help students to learn new vocabulary as well as improve their accents. International students can also learn important cultural information. This can help to prevent misunderstandings that can occur when people from different cultures live together.
Is it easy for adult students of English to improve their accent?
..........................................................................................................................................................
Who often find it hard to change the way they speak ?
..........................................................................................................................................................
What can help students understand the rules of English ?
..........................................................................................................................................................
Can students learn new vocabulary as well as improve their accents by living with native speakers?
..........................................................................................................................................................
How can students do to avoid misunderstandings about cultures ?
..........................................................................................................................................................
IV/ Rewrite the sentences so that it means the same as the first one beginning with the given words (1,5 pts)
1.Study hard and you will pass the coming exam.
 ÒIf _________________________________ . 
2. The planet is Venus.The planet is closest to the Earth. 
ÒThe planet __________________________________________________________.
3. They have just sent an ambulance to the school.
ÒAn ambulance______________________________________________________________.
4. “ Do you want me to go with you?” He asked me
ÒHe asked me ______________________________________________________________.
5. It’s a pity we don’t speak English well. 
Ò I wish _________________________________________ 
V.Write a paragraph ( about 80- 100 words ) about How you should do to save energy.You can use the following ideas.( 1pt)
 - turn off all electric appliances such as lights,fans,air conditioners,gas stoves when we don’t use them.
 -turn off the faucets when we go out (a dripping faucet can waste 500 liters of water a month).
 - go to school or go to work on foot or by bicycle or use public transport to save petrol and money. 
 - have a mechanic check our motorcycle regularly.
 ......
------------ THE END ------------
Hä vµ tªn thÝ sinh:....................................................
Sè b¸o danh:.. Phßng thi sè:
Ch÷ ký cña gi¸m thÞ :
 Tr­êng thcS ĐỒNG LẠC
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT
NĂM HỌC 2014- 2015
M«n thi: tiÕng anh
Questions
 Key
 Points
Grammar- 
Vocabulary
(3,5points)
I/ Choose the best answer among A,B,C or D to complete the following sentences. (3,5points)
1. A 2.C 3.C 4.B 5. B 6. D 7.C 8.C 9. A 10.A 11.C 12A 13.B 14.B
0,25 pts for each correct answer
Language 
Functions
(1,5 pts)
II. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only. (1,5 ps)
 1-D 2-A 3- C 4- F 5- B
0,3 for each correct answer
Reading
(2,5pts) 
III. Read the passage carefully and answer the questions. (2,5pts) 
1.No,it isn't/No.(0.5 point)
2. Adults often find it hard to change the way they speak. .(0.5 point)
OR: Unlike children, who are flexible, adults often find it hard to change the way they speak. .(0.25 point)
3.Studying pronunciation can help students to understand the rules of English
4.Yes, They can/Yes .(0.5 point)
5.Students can learn important cultural information. .(0.5 point)
0,5 for each correct answer
Writing 1:
(1,5 pts)
IV/ Rewrite the sentences so that it means the same as the first one beginning with the given words (1,5 pts)
1.If you study hard,you will pass the coming exam.
 2.The planet which is closest to the Earth is Venus.
3.An ambulance has just been sent to school.
4. He asked me if / whether I wanted him to go with me.
5. I wish we spoke English well
0,3 for each correct answer
Writing 2:
( 1pt)
V.Write a paragraph ( about 80- 100 words ) about How you should do to save energy.You can use the following ideas.( 1pt)
+) Content : 0,5 p
+) Language,grammat,connectives: 0,5p
Points are given as instructions beside

File đính kèm:

  • docde_thi_thu_vao_lop_10_thpt_mon_tieng_anh_nam_hoc_2014_2015_t.doc
Giáo án liên quan