Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 9 năm học 2014-2015 - Trường THCS Ấm Thượng

PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D ( 1 point ):

 

1. A. thank B. complain C. insert D. ban

2. A. massage B. carriage C. voyage D. dosage

3. A. leaf B. of C. deaf D. wife

4. A. lays B. stays C. says D. plays

5. A. too B. food C. soon D. good

6. A. ghost B. home C. honest D. hour

7. A. thorn B. themselves C. thunder D. through

8. A. sun B. success C. sure D. sort

9. A. beloved B. helped C. wicked D. naked

10. A. chooses B. horses C. rises D. houses

 

VOCABULARY AND GRAMMAR

II. Choose the one word or phrase marked A,B,C and D that best completes the sentence. Identify your answer by circling the corresponding letter A,B,C or D.

( 2 points)

1. I didn’t want____play risky sports.

 A. my kids to B. that they C. my kids should D. that my kids

2. Diana ____rehearsing for her first performance tomorrow at six, like every day.

 A. is going to B. can C. is D. will be

3. Sheila has____values different from ours.

 A. another B. others C. each other D. other

4. She doesn't like _____ television.

 A. watching B. looking C. watch D. see

5. What you are telling us____be true. It sounds too improbable.

 A. can't B. mustn't C. must not D. ought

6. Couldn't you go a little faster? I'm _____ a hurry.

 A. of B. on C. at D. in

7. Doris is ____ doing any housework.

 A. disable of B. incapable of C. uncapable of D. disabled to

8. Maud_____to lose weight, so she finally went on a diet.

 A. wanted long B. has long wanted C. had long wanted D. long wanted

9. Will you do me a favour if _____ you?

 A. we all would like B. somebody wants it C. I ask D. I want

10. "Some sugar?" "_____"

 A. No, no me! B. No, I don't. C. Thanks, I'd like. D. Yes, please

11. Can you deliver this letter hand.

A. with B. to C. in D. by

12. flowers are made by hand and by machine.

 

doc8 trang | Chia sẻ: lethuong715 | Lượt xem: 347 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 9 năm học 2014-2015 - Trường THCS Ấm Thượng, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
od English that it is a pleasure to talk with him.
A. so
B. such 
 C. such a 
D. very 
20. Only when you grow up  the truth.
A. you will know
B. will you know 
 C. do you know 
 D. you know 
III. Give the correct tense or form of the verb in brackets ( 0.5 p ):
Can’t you see that I’m busy (write) . ?
I lit the fire at 7.00 and it (burn) . brightly when Jack came in at 8.00.
The money (steal)  in the robbery was never found.
English is essential in this job. All the telephonists speak it. If they (not know) . English, they (not understand) .. half the callers.
At this time next month, they (work) . in Ho Chi Minh City.
Your answer here:
1
2
3
4
5
IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Identify your answer by circling the corresponding letter A,B,C or D. (1 p ):
1. He gave me some very valuable advices on buying a new house.
 A B C D
2. I was shock when I got the news that I didn’t know what to say.
 A B C D
3. He got down to writing the letter as soon as he returns from his work.
 A B C D
4. Despite of the roadblock, the police allowed us to enter the restricted area to 
 A B C 
search for our friends
 D
.5. My family often go to the seaside on Sundays so I get used to enjoy pure air there.
 A B C D
VI.Complete the blank sentences by filling in each with the correct form of the word in capitals (1 points)
1. There are always..differences in every country.
region
2. “ What kind of jobdo you have” the manager asked him.
qualify
3. English hasborrowings from other languages.
consider
4. I don/t like stories which have..ending
happy
5. The tittle village is very quiet and.. .
peace
Write your answers here:
READING
A. Read the following passage and choose the best answer by circling the corresponding letter A,B,C or D (0.5 p).
Every year students in many countries learn English. Some of these students are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language, in film, on television, in the office, or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language
 Learning another language! Learning English! Why do all these people want to learn English?. Is it difficult to answer that question?. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language and Mathematicsand English (In England, or America, or Australia, many boys and girls study their own language, which is English, and Mathematics, .and another language, perhaps French, or German, or Spanish)
 Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies, because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.
1 According to the writer, ..
A only adults learn English 
B no children like learning English
C English is only useful to teenagers 
D. English is popular in much of the world
2 Many people learn English by .
A. watching videos only 
B. hearing the language in the office
C. working hard on their lessons
D.talking with the film stars 	
3 Many boys and girls learn English because .
A. English can give them a job 
B. It is included in their study courses
C. their parents make them 
D. they have to learn their own language
4 In America or Australia many school children study .
A. such foreign languages as French, German, and Spanish
B. English as a foreign language 
C. English and Mathematics only
D. their own language and no foreign language
5 Many adults learn English because 
A. their work is useful 	
B. they want to go abroad
C. most of their books are in English 
D. it helps them in their work
B. Read the following passage and choose the best answer to fill in each numbered gap by circling the corresponding letter A,B,C or D(1 p)..
Around the age of sixteen, you must make one of the biggest decisions of your life. Do I stay on at school and hopefully go on to university (1) ....? Do I leave and start work or begin a training (2)... ?
 The decision is yours, but it may be (3) ....remembering two things: there is more unemployment (4) ..........those who haven’t been to university, and people who have the right (5) ... will have a big advantage in the competition for jobs. If you decide to go (6) ....into a job, there are many opportunities for training. Getting qualifications will (7) ... you to get on more quickly in many careers, and evening classes allow you to learn (8) .... you earn. Starting work and taking a break to study when you are older is (9) .... possibility. This way, you can save up money for your student days, as well as (10) .... practical work experience.
1. 	A. after	B. later	C. then	D. past
2. 	A. school	B. class	C. course	D. term
3. 	A. worth	B. necessary	C. important	D. useful
4. 	A. between	B. among	C. with	D. through
5. 	A. notes	B. papers	C. arts	D. skills
6. 	A. straight	B. just	C. direct	D. rather
7. 	A. make	B. help	C. let	D. give
8. 	A. where	B. while	C. when	D. what
9. 	A. also	B. again	C. another	D. always
10. 	A. getting	B. making	C. taking	D. doing
C. Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space ( 1 p ) :
	The country is more beautiful than a town and pleasant to live in. Many people think so, and go to the country (1)  the summer holidays though they can not live there all the year round. Some have a cottage built in a village (2)  that they can go there whenever they can find the time.
	English villagers are not all alike, but (3) . some ways they are not very different from each other. Almost every village has a church, the round or square tower of (4)  can be seen for many miles around. Surrounding the church is the churchyard, (5) . people are buried.
	The village green (6) . a wide stretch of grass, and houses or cottages are (7) .. round it . Country life is now fairly comfortable and many villages (8) . water brought through pipes into each (9) . .
	Most villages are so close to some small town that people can go there to buy (10) .. they can’t find in the village shops. 
Write your answers : 
1. ....
2. .
3. .
4. .
5. .
6. 
7. .
8. .
9. .
10. ...
WRITING
A. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first sentence (1 p). :
1. They have just opened a new super market in our town.
 à	A new super market ...
 2. I can’t go to the party tonight night because I am very busy.
 à If ...
3. This morning we met a man. He is my uncle.
 à The man .....
4. “ Do you live in this flat with your parents?” Nam asked me
 à Nam asked me ..
5. It rained hard this morning but we went to school early.
 à Although ..
6. I don’t like people treating me that way.
 à I don’t like ..
7. This lecture bores me. 
 à I am ..
8. If you run a lot, you’ll be fitter.
 à The more ..
9. Could you deliver the goods to my home?
 à Could I have .  ?
10. The boys had to stop playing soccer because it started to rain heavily.
 à Because of ...
B. Build complete sentences with the given words ( 0.5 p ):
factory / close / workers / go / strike / last week.
......................................................................................................................
It / important / brother / stop / smoke / once.
................................................................................ ....................................
policeman / order / children / not / play football / street.
........................................................................................... .........................
She / another attempt / climb / mountain / next year.
.................................................................................. ..................................
 It / wrong / you /not / give / her / chance / talk. 
............................................................................... .....................................
C. Make all the changes and additions necessary to produce from the following sets of words and phrases, sentences that together make a meaningful speech ( 0.5 p ):
on behalf / Electricity Department / you / how / save energy.
......................................................................................... ...........................
we / natural resources / solar energy / instead / fossil fuels.
................................................................................ ....................................
solar panels / install / roof / house / energy / sun.
........................................................................... .........................................
save / energy / kitchen / prepare / food / turn / stove .
................................................................................ ....................................
remember / turn / electrical appliances / leave / house .
............................................................................................... .....................
THE END
H­íng dÉn vµ biÓu ®iÓm chÊm thi chän häc sinh giái Líp 9 THCS 
M«n : TiÕng Anh
N¨m häc : 2014-2015
___________________________
PHONETICS
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest ( 20 p ) :	
1-A
2-A
3-B
4-C
5-D
6-B
7-B
8-C
9-B
10-B
Note : 2 p for each correct choice.
Grammar and vocabulary
II. Choose the one word or phrase marked A,B,C and D that best completes the sentence. Identify your answer by circling the corresponding letter A,B,C or D( 40 p ) 
A 
D 
D
A
A
D
B
D
C
D
D 
B 
B
A
A
D
B
A
B
B
	Note : 2 p for each correct choice.
III. Give the correct tense or form of the verb in brackets ( 10 p ) :
 1. writing	2. was burning 3. stolen 	 	 
 4. didn’t know 

File đính kèm:

  • docTIENG ANH.doc
Giáo án liên quan