Giáo án Bồi dưỡng HSG Tiếng Anh 9 năm học 2014-2015

Kiểm tra chọn HSG (150’)

Form of verbs

Exercises

Ing forn or infinitive

Exercises

Wish clause

Exercises

Passive voice

Exercises

Consolidation

Exercises

Conjunctions

Exercises

Present participe

Exercises

Some structures

Exercises

Revision+ Exercises

Test No 1

Conditional sentences

 

doc95 trang | Chia sẻ: lethuong715 | Lượt xem: 824 | Lượt tải: 2download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu Giáo án Bồi dưỡng HSG Tiếng Anh 9 năm học 2014-2015, để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 / you visit me / Vietnam.
	........................................................................................................................................
9- 	I / love / show you / Tan Son Nhat Airport.
	...................................................................................................................................
10- I / look forward / receive / letter / and / see / again.
	...................................................................................................................................
C/ Multiple choice
1. The stamp collection made him ....................famous in the country.
	A.be	B.to be	C.been	D.being
2. It rains heavily, .....................I can’t go to the movie with you.
	A.and	B.but	C.because	D.so
3. This year the only award for the ................... student belongs to him.
	A.good	B.well	C.better	D.best
4. We have many well ........................teachers here.
	A.qualify	B.quality	C.qualified	D.qualification
5. If you study at the Brighton Language Center, you can live in .................on campus.
	A.dormitory	B.mobile room	C.hotel	D.private room
6. I can complete a ....................... English test if you want.
	A.speak	B.spoke	C.spoken	D.speaking
7. He told me he ........................ leave the city the following day.
	A.will have to	B.would have to	C.has to	D.had to
8. Don’t talk in class,....................? The teacher is explaining the lesson.
	A.do you	B.don’t you	C.will you	D.won’t you
9. I remember ....................... her somewhere.
	A.see	B.seeing	C.saw	D.to see
10. He is tired.................. he stayed up late watching TV.
	A.so	B.because	C.but	D.and
11. If you like that book, I’ll give it ................you as my present.
	A.for	B.from	C.at	D.to
12. If you have ..................money, you can travel abroad this summer.
	A.a lot of	B. lot of	C. many	D.a lots
13. We think that Mother’s Day should be celebrated ............................
	A.nationhood	B.nation wide	C.nationality	D.nation
14. Can you tell me the reasons for ....................... the Mother’s Day?
	A.celebrating	B.celebration	C.celebrate	D.celebrated
15. There used to be a military ......................in Red Square on 1st May.
	A.parade	B.festival	C.party	D.celebration
16. Passover is celebrated in Israel and by all .................... people.
	A.English	B.Vietnamese	C.Japanese	D.Jewish
17. The people .....................live in Greece speak Greek.
	A.which	B.who	C.whom	D.where
18. Don’t touch that wire! You’ll get an electric ....................
	A.surprise	B.current	C.charge	D.shock
19. What about ...........................? Will I be able to find a house?
	A.accommodation	B.qualification	C.identification	D.construction
20. A patient is someone .........................
	A.who waits a long time	B.who is very patient
	C.under a doctor’s care	D.about to leave the house
21. You should take more exercise if you want to keep ..................
	A.fit	B.fat	C.fine	D.fresh
22. Mr Brown .......................in the army from 1960 to1980.
	A.had served	B.has served	C.served	D.is serving
23. Ther is a ......................shop for tourists at the airport.
	A.memory	B.saloon	C.souvenirs	D.studio
24. This time next week they ...................... to France.
	A.will be flying	B.will fly	C.are flying	D.have flown
25. You had seak with chips and salad,...................?
	A.hadnot you	B.did you	C.had you	D.didn’t you
* ANSWERS: 
A/ 1. Neither alcohol nor cigarrettes are bad for you.
2. He not only refuesd to take medicine but also hit the nurse as well.
3. Manh can speak neither English nor French.
4. She not only spent all her money but also borrowed some from me.
5. She can speak not only English but also Russian.
6. In spite of his ( having a ) good salary he was unhappy in his job.
7. Although the rain was forecast, it satyed fine.
8. In spite of their good game/ the fact that they played well, the team lost.
9. Although we had warned him, he left the camp without taking his rifle.
10. Despite his terrible behaviour, I am fond of my nephew.
11. Although Mr Benson is old, he runs 7 miles before breakfast everyday.
12. In spite of not having experienced, she got the job.
13.Even though the flat 's noisy, we enjoy living there.
14. Despite his ( superior ) strength Christopher was soon overpowered by his attacked.
15.Despite my ( strong ) disapproval of your behaviour, I will help you this time.
16. I got lost though I know well the area.
17. In spite of my warnings, they climbed that tree.
18. Despite her severe disability, Judy participated in many sports. 
19. Running to the stadium, I met Lan.
20.After leaving the party, we went straight to the theatre.
21. Having seen that film before, they decided to go home.
22. She left the restaurant without paying the bill.
23. Before lending me the money, my brother had sold his bike.
24. Feeling tired,my mother went to bed early.
25. I regret not going to the university.
B/ 1. I have just arrived back to Vietnam.
2. It is lovely to see my family again but I will miss you and our friends in NewYork.
3. I had a wonderful time with you at the apartment.
4. It is very kind of you to show me so much about the city.
5. I love going up Emprire State Building , the Central Park and Statue of Liberty.
6. My brother, Miguel is going to visit New York next month.
7. Could he come to see you ?
8. I hope one day you 'll visit me in Vietnam.
9. I'd love to show you about Tan Son Nhat Airport.
10. I look forward to receiving your letter and seeing you again.
C/ 
1.C
6.D
11. D
16. D
21. A
2.D
7. B
12. A
17. B
22. A
3.D
8. C
13. B
18. D
23. C
4.C
9. B
14.A
19. A
24. A
5. A
10.B
15. A
20. A
25. D
III/ HOMEWORK:
Learn by heart the grammar.
- Prepare about '' would rather- prefer-have sth done – as if- It's time- used to – had better – suggest '' for next period.
WEEK 9 Date of teaching :1/ 11/ 2011
 Would rather – prefer- have sth done- as if
A/ Objectives : - To help Ss to know how to use '' would rather- prefer-have sth done – as if- It's time- used to – had better – suggest '' and do exercises.
B/ Procedures:
I/ GRAMMAR:
1/ Had better.
* Had better do sth/ not do sth.
Eg: - You'd better go there alone.
We's better not smoke.
2/ Used to do sth – Be/ get used to doing sth.
* Used to do sth : ( §· tõng lµm g× trong qu¸ khø )
Eg: I used to play chess when I was at school.
* Be/ Get used to doing sth ( Quen víi viÖc lµm g× ) 
Eg: I get/ am used to getting up early now.
3. Prefer.
* Prefer to do/ doing sth : ( ThÝch c¸i g× - chØ së thÝch nãi chung )
Eg: I prefer to live/ living in the country.
* Prefer sth to sth: ( thÝch c¸i g× h¬n c¸i g× )
Eg: She prefers tea to coffee.
* Prefer doing sth to doing sth: ( ThÝch lµm viÖc g× h¬n viÖc g× )
- I prefer playing the guitar to going swimming.
- Lan prefers playing football to tennis.
* Would prefer to do sth: ( Muèn lµm g× )
- I'd prefer to stay at home.
* Would prefer sb to do sth/ not to do sth: ( muèn ai ®ã lµm/ kh«ng lµm g× )
- I'd prefer you to finish your work by 5 o'clock.
4/ Would rather.
* Would rather do sth than sth:( ThÝch lµm g× h¬n lµm g× )
- I'd rather reads books than watch TV.
- We'd rather play the piano than the guitar.
* Would rather do sth/ not do sth: ( Muèn / kh«ng muèn lµm g× )
- We'd rather stay at home.
- George would rather not go out.
* Would rather sb did sth/ didn't do sth: ( Muèn ai / kh«ng muèn ai lµm g× )( Tr¸i víi thùc tÕ ë hiÖn t¹i )
- I'd rather you stopped smoking now.
- I'd rather you didn't smoke.
* Would rather sb had done sth/ hadn't done sth: ( Tr¸i víi thùc tÕ ë qu¸ khø )
- I'd rather you had come here yesterday.( T«i muèn h«m qua cËu tíi ®©y )
=You didn't come here yesterday ( Thùc tÕ lµ cËu ®· kh«ng tíi )
- I'd rather she hadn't said that ( T«i muèn lµ c« ta kh«ng nãi ®iÒu ®ã )
= She said that ( Thùc tÕ lµ c« ta ®· nãi )
5/ It's time.
* It's time to do sth: ( §· ®Õn giê lµm g× )
- It's time to go home now.
* It's time for sb to do sth: ( §· ®Õn giê ai lµm g× )
- It's time for us to go home now.
* It's ( about/ high/ time ) sb did sth: ( §· ®Õn lóc ai ph¶i lµm g× )
- It's 10 o'clock now. It's time he got up
- You are lazy. It's about time you worked hard.
6/ As if / as though.
* As if / as though víi nghÜa cã vÎ nh­.
- She looks as if she is tired.( C« ta tr«ng cã vÎ mÖt ) – Perhaps she is tired.
- It looks as if it's going to rain.( Cã vÎ nh­ trêi s¾p m­a )
* As if / as though víi nghÜa nh­ thÓ lµ:( ChØ t×nh huèng tr¸i víi thùc tÕ ë hiÖn t¹i or t­¬ng lai )
- ( Mr John talks as if he was/ were rich. ( ¤ng John nãi chuyÖn cø nh­ lµ «ng ta giµu cã l¾m)
( He's not rich – Thùc tÕ «ng ta kh«ng giµu )
- She talks as if she knew everything. ( she knows nothing- Thùc tÕ c« ta kh«ng biÕt g×)
- Mrs Young feels as if she was sitting on the fire. ( Bµ Young c¶m thÊy nh­ ®ang ngåi trªn löa)
- He looked as though he had seen a ghost.( Nom «ng ta cø nh­ ®· nh×n thÊy ma )
7/ Have/ Get sth done ( Nhê ai lµm c«ng viÖc g× )
- The garage repaired the car for us yesterday.= we had/ got the car repaired ( by the garage ) yesterday.
- They are going to deliver the milk to me. = I'm going to have/ get the milk delivered.
8/ Become/ feel/ get/ keep/ taste/ seem/ sound/ smell/ look + ADJ
eg: - He became angry when he heard the news.
We feel tired now.
Keep calm !
This cake tastes good.
They seemed bored with what I was talking.
* Make / Find sb/ sth + adj
- That film made us tired.
- I find this book interesting. ( T«i thÊy cuèn s¸ch nµy hay )
* S + find + it + adj + to do sth
- My father found it easy to repair the bike.( Bè t«i thÊy dÔ khi söa xe ®¹p )
9/ Suggest ( Gîi ý )
* Suggest doing sth ( Gîi ý lµm g× )
- My brother suggested painting the house green.
* Suggest ( that ) sb ( should ) do sth ( Gîi ý r»ng ai ®ã nªn lµm g× )
- They suggested that I should apply for t

File đính kèm:

  • docTieng anh boi duong HSG cap tinh Tieng Anh.doc