Đề thi chọn học sinh giỏi cấp trường môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2014-2015 - Phòng GD&ĐT Bình Giang (Có đáp án)

C. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the option A, B, C or D which best completes or responds to each sentence. (15 points)

16. He drives as .his father does.

A. careful as B. more carefully C. the most careful D. carefully as

17. My brother is studying hard . pass the exam.

A. for B. in order to C. so to D. so that

18. “Would you mind if I took a photo?” - “. .”

A. Sure, here you are B. I’d rather you didn’t.

C. Yes, I’d love to D. Here your camera

19. He was born in England. English is his. .

A. mother tongue B. first language C. foreign language D. A and B are correct

20. That car is the . as ours.

A. same B. most C. much D. more

21. - Let’s camp on the other side of the river. - !

A. Yes, please B. Yes, of course C. Good idea D. I like it

22. ‘Which girl is Mary?’ - ‘She’s the one with hair’

A. long curly black B. curly long black C. long black curly D. curly black long

23. I was late, but they waited for me.

A. lovely B. luckily C. extremely D. silly

24. Would you like some tea, please? - .

A. Yes, I’d like B. Yes, please C. Yes, of course D. Yes, All right

25. Each of the rooms .a different color.

A. has B. have C. have had D. are having

26. Of all my friends, Hoa is.

A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller

27. This school.in 1997

A. built B. is built C. was built D. has built

28. Are you interested.playing badminton after class?

A. in B. with C. on D. for

29. Can I speak to Ba, please?

A. Yes, you can B. It's me. Who's speaking? C. Here you are D. Ba is my friend

30. Look at these flowers! I think they need.

A. water B. to water C. be watered D. watering

 

doc7 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 04/05/2023 | Lượt xem: 265 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi chọn học sinh giỏi cấp trường môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2014-2015 - Phòng GD&ĐT Bình Giang (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 12. A. traveled	 B. surprised	 C. worked	 D. climbed
 13. A. towel B. down	 C. window	 D. flower
 14. A. cook B. food	 C. too	 D. pool
15. A. study
B. success
 C. surprise
 D. sugar
C. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS
I. Choose the option A, B, C or D which best completes or responds to each sentence. (15 points)
16. He drives as.his father does.
A. careful as
B. more carefully
C. the most careful
D. carefully as
17. My brother is studying hard ......................... pass the exam.
A. for
B. in order to
C. so to
D. so that
18. “Would you mind if I took a photo?” - “........................ .”
A. Sure, here you are
B. I’d rather you didn’t. 
C. Yes, I’d love to
D. Here your camera
19. He was born in England. English is his.......................... .
A. mother tongue
B. first language
C. foreign language
D. A and B are correct
20. That car is the ........................... as ours.
A. same
B. most
C. much
D. more
21. - Let’s camp on the other side of the river. -  !	
A. Yes, please
B. Yes, of course
C. Good idea
D. I like it
22. ‘Which girl is Mary?’ - ‘She’s the one with hair’
A. long curly black 
B. curly long black 
C. long black curly 
D. curly black long 
23. I was late, butthey waited for me. 
A. lovely
B. luckily
C. extremely
D. silly
24. Would you like some tea, please? -  .
A. Yes, I’d like
B. Yes, please
C. Yes, of course
D. Yes, All right
25. Each of the rooms..a different color. 
A. has
B. have
C. have had
D. are having
26. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest
B. the most tallest
C. taller
D. more taller
27. This school..........in 1997
A. built
B. is built
C. was built
D. has built
28. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in
B. with
C. on
D. for
29. Can I speak to Ba, please?
A. Yes, you can
B. It's me. Who's speaking?
C. Here you are
D. Ba is my friend
30. Look at these flowers! I think they need..................................
A. water
B. to water
C. be watered
D. watering
II. Supply the correct form of the word in Capital letters for each gap in the following sentences. (5 pts)
31. People are working with the help of modern equipments. Life is more ________now. (comfort)
32. There are many cultural_____________between his country and mine. (differ)
33. It is ____________to eat much sugar and fat. (health)
34. These medicines can work well with your _________ (ill)
35. He drove ______________and he had an accident. (care)
II. Each of the following sentences has a mistake marked A, B, C, or D. Identify the mistakes. (5 points)
36. I'm looking forward to hear from you.
 A B C D
37. “Do you think anyone saw us?” she told nervously.
 A B C D
38. The plays writing by Shakespeare are very popular in the world.
 A B C D
39. The employer said that he would give them a two – day trip to Phu Tho next week.
 A B C D
40. My sister is studying very hard in order to pass the exam and getting scholarship at a university. A B C D
D. READING
I. Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage (10 points) 
Air pollution is caused ________(41) ill health in human beings. In a lot of countries, there are ________(42) limiting the amount of smoke factories can produce although there is not enough _______(43) on the effects of smoke on the atmosphere. Doctors have ________(44) that air pollution causes ________ (45) diseases. The gases from the exhausts of cars _______(46) also increased air pollution in most cities. The ________ (47) of petrol produces a poisonous gas, which is often collected in busy streets circled by high buildings. Children _______(48) in areas where there is a lot of lead in the atmosphere can not think as ________(49) as other children, and are clumsy when they _______(50) their hands. 
 41. A. from 	B. on 	C. over 	D. of
 42. A. laws 	B. ideas 	C. problems 	D. regulations
 43. A. news 	B. article 	C. information 	D. newspaper
 44. A. agreed 	B. pointed 	C. disagreed 	 D. proved
 45. A. lung 	B. heart 	C. liver 	D. stomach
 46. A. had 	B. have 	C. has 	 D. having
 47. A. water 	B. lead 	C. gas 	 D. exhaust
 48. A. lived 	B. live 	C. to live 	D. living
 49. A. quick 	B. slowly 	C. quickly 	D. slow
 50. A. touch 	B. use 	 C. handle 	D. collect
II. Fill in the blank with one suitable word (10pts). 
 Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (51) ______father was a comedian and his mother worked (52) ______a dancer and a singer. Neither of them (53) _____successful so the family (54) ______very little money. The first time he himself earned (55) _____ by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (56) ______the theatre. 
 When he (57) ______ about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (58) _____ was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (59) _______ film director.
 He died in Switzerland in 1977, at the (60) ______ of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing.
III/ Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each question (5pts)
How Nam has improved his English.
 In the first year of lower secondary school, I had some difficulties in learning English. My English pronunciation was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to improve them. I didn’t want my father and mother to know about this. One afternoon after the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She took me to the school library and showed me cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an English- English dictionary to improve my English grammar. “Now I think you know what you should do”, said she. I made much progress and only one year later, I won the first prize in the English Speaking Contest held for secondary school students in my hometown.
61. What difficulties did Nam have in learning English in the first year?
A. The pronunciation
B. The grammar
C. Both pronunciation and grammar
D. The way of improving his pronunciation
62. Who wanted to meet him one afternoon after the lesson?
A. His teacher
B. One of his friends
C. His father
D. His mother
63. Where did Nam and his teacher go after that?
A. to the town library
B. to the school library
C. to the teachers’ room
D. to his house
64. What did the teacher show him then?
A. A glass bookcase
B. An English-English dictionary
C. An English Grammar book
D. Cassettes of pronunciation drills
65. What did he win in the English Speaking Contest one year later?
A. The first prize
B. The second prize
C. The third prize
D. The fourth prize
E. WRITING
I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (5 points)
66. Walking in the rain gives my brother pleasure.
-> My brother enjoys ...........................
67. Have you ever played computer games before?
-> Is this ............................................... ?
68. The front yard is too small to play soccer in. 
-> The front yard isn’t.
69. “Don’t stay up too late” My sister said.
-> My sister asked.
70. He’d rather play golf than tennis.
-> He prefers....
II. Use the words or phrases below to complete meaningful sentences. (10 points)
71. He / learn / English/ since/ he/ primary school. 
72. I/ used / swim / this river / but / I / not/ any more.
73. This tea / too hot / me / drink.
74. She / tell / not / close / window.
75. I / have / stay / late / last night 
76. She / keep / forget/ bring/ pen/ .
77. They / be / asked / lock / door / before leaving.
78. They / prefer / play/ classical music / pop music.
79. While/ Minh/ play/ soccer / we/ watch/ his soccer match/ TV.
80. Christmas carols/ perform/ the people/ town/ village/ 800 years ago.
III. Use the words given to complete the letter. (10points) 
Dear Lan,
81. I / having / wonderful time / Ha Long Bay.
82. The people / hospitable / and / weather / been / windy / sunny.
83. Yesterday / I / see / my friend, Le / her family.
84. This morning / they / take / me / Chay beach. 
85. From the beach / we / hire / boat and/ go out / the bay.
86. We / buy / some souvenirs / and / take / lot /photos.
87. We / return / home / 5 p.m. / I / be / a bit tired / very happy.
88. I / come back/ home / 3 days.
See you soon.
Love,
Nga
--------------The end------------------
Họ tên thí sinh: ________________________Số báo danh: __________
Giám thị 1: ___________________________
Giám thị 2: ___________________________
PHÒNG GD&ĐT BÌNH GIANG
 ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM
ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG 
NĂM HỌC 2014 – 2015
MÔN TIẾNG ANH - LỚP 8
A. LISTENING
I. Tổng 10 điểm: 2đ/ 1 câu đúng
1. F
2. T
3. T
4. F
5. F
II. Tổng 10đ: 2đ/ 1 câu đúng
6.A
7.C
8.C
9.A
10. B
B. PHONETICS
Tổng 5 điểm 1 điểm/ 1 câu đúng
11. D 12. C 13. C 14. A 15. D
C. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS
I/ Tổng 15 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm
16. D
17. B
18. B
19. D
20. A
21. C
22. A
23. B
24. B
25. A
26. A
27. C
28. A
29. B
30. D
II. Tổng 5 điểm, mỗi từ đúng 1 điểm
31. comfortable
32. differences
33. unhealthy
34. illness
35. carelessly
III/ Tổng 5 điểm. Mỗi câu đúng 1 điểm
36. C 37. C 38. B 39. D 40. C
D. READING
I. Tổng 10 điểm. Mỗi câu đúng 1 điểm
41. D
42. A
43. C
44. D
45. A
46. B
47. B
48. D
49. C
50.B
II/ Tổng 10 điểm. Mỗi từ đúng 1 điểm
51. His 52. as 53. was 54. had 55. money
56. in 57. was 58. he 59. and 60. age
III/ Tổng 5 điểm. Mỗi câu đúng 1 điểm
61. C
62. A
63. B
64. D
65. A
E/ WRITING
I/ Tổng 5 điểm. Mỗi câu đúng 1 điểm 
66. My brother enjoys walking in the rain
67. Is this the first time you have (ever) played computer gam

File đính kèm:

  • docde_thi_chon_hoc_sinh_gioi_cap_truong_mon_tieng_anh_lop_8_nam.doc
Giáo án liên quan