Đề kiểm tra bài số 3 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án)

V - Read the passages and answer the questions below. (2.5pts)

Are you looking for cheap and clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oil or nuclear power. This power could be provided by the sun. One percent of the solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

1. What does most of our electricity come from?

.

2. Where are the solar panels placed ?

.

3. How long can the energy be stored ?

.

4. Can the solar energy that gets to the Earth provide enough power for the world’s population?

Why/ Why not?

.

5. What should we do to save electricity at home?

.

.

IV. Use the suggested words in brackets to combine the sentences (1pt)

 1. Nga didn’t go to school. She was ill. (because)

->.

 2. “I think we should turn on the TV to watch the weather forecast.” (suggest + V-ing)

-> .

 3. I felt so tired last night. I tried to finish all my homework before going to bed. (but)

-> . .

 4. Ha wants to get higher marks. She must study harder. (If)

-> .

V. Make a speech using the topic :(1,5 pts)

 

doc3 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 27/04/2023 | Lượt xem: 291 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra bài số 3 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UBND THỊ XÃ CHÍ LINH
TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN
Họ và tên:...........................................
Lớp: 9........ SBD:............
Mark
TEST OF ENGLISH – GRADE 9 - Number 3
Phách
School year: 2014-2015
Time: 45 minutes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Phách
Nhận xét
Điểm
I. Listen then decided which statements are true ( T) or false( F) ( 2.0 points )
Statements
T
F
1. Penny agrees to go to a movie with Bob. 
2. Ann can’t come to the party. 
3. Ken invites Nancy to a movie. 
4. Anne and Mike are going to see a football game. 
5. Wendy can’t go to Jack’s house. 
II. Circle the best answer to complete the sentence. (3pts)
1. Air _______________ is often seen as a major environmental result of modern living.
A. pollution	B. smoke	C. fume	D. sewage
2.	________________ are used to kill insects and weeds so as to help crops grow better.
A. Pesticides	B. Dynamite	C. Treasures	D. Creatures
3. If we plant more trees along the streets, we __________ the amount of pollution in the atmosphere.
A. reduce	B. reduced	C. will reduce	D. would reduce
4. The baby laughed ____________________ when she watched the cartoon.
A. happy	B. happiness	C. unhappy	D. happily
5. Oh dear ! How ___________________ our water bill is ! We can’t pay them.
A. heavy	B. enormous	C. small	D. low
6. In winter, heating __________________ for 50 percent of our electricity bill.
A. takes	B. occupies	C. accounts	D. costs
7. _______________ can be stored on cloudy days.	
A. Electricity	B. Wind power 	C. Solar energy 	D. Nuclear power 
8. Can you turn ________ the light ? It’s too dark.
	A. on	B. off	 C. in	D. for
9. I suggest that ________ English regularly.
	A. you to practice	B. you practicing	 C. you should practice	D. practicing
10. I suggest _________ a shower instead of bath.
	A. take	B. taking	 C. to take	D. took
Which word has different sound from the underlined parts?
11. A. prevent B. press C. prepare D. prescript
12. A. dump B. bulb C. nuclear D. plumber
 Don’t write in here.
.
V - Read the passages and answer the questions below. (2.5pts)
Are you looking for cheap and clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the sun.
At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oil or nuclear power. This power could be provided by the sun. One percent of the solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population.
Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.
Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.
What does most of our electricity come from?
..........................................................................................................................................................
Where are the solar panels placed ?
..........................................................................................................................................................
How long can the energy be stored ?
..........................................................................................................................................................
Can the solar energy that gets to the Earth provide enough power for the world’s population?
Why/ Why not?
............................................................................................................................................................
What should we do to save electricity at home?
...........................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
IV. Use the suggested words in brackets to combine the sentences (1pt)
 1. Nga didn’t go to school. She was ill. (because)
->.......................................................................................................................
 2. “I think we should turn on the TV to watch the weather forecast.” (suggest + V-ing)
->...............................................................................................................
 3. I felt so tired last night. I tried to finish all my homework before going to bed. (but)
-> .. ............................................................................................
 4. Ha wants to get higher marks. She must study harder. (If)
-> ...............................................................................................................
V. Make a speech using the topic :(1,5 pts)
 Saving energy in the house : * use energy- saving bulbs.
	 * turn off all the unwanted lights and electricity devices.
	 * keep the refrigerator door closed.
.
ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM BÀI KIỂM TRA SỐ 3 
TIẾNG ANH 9 – NĂM HỌC 2014-2015
Part
Question
Mark
I
Listening
1. True	2. False	3. False	
4. False 5. True	
2.0p
0,4px5
II
Gr + Voc
1. A	2. A	3. C	4. D	5. B
6. C	7. C	8. A	9. C	10. B
11. B 12. C
3.0p
0.25x12
III
Reading 
1. Most of our electricity comes from the use of coal and gas, oil or nuclear power.
2. Solar panels are placed on the roof of a house. 
3. The energy can be stored for a number of days.
4. Yes, it can. Because one percent of the solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population.
5. (up to Ss’ answers)
2.5p
0.5x5
IV
Writing 1
Use the suggested words in brackets to combine the sentences (1pt)
 1. Nga didn’t go to school because she was ill. 
 2. I suggest turning on the TV to watch the weather forecast.
 3. I felt so tired last night but I tried to finish all my homework before going to bed. 
 4. If Ha wants to get higher marks, she must study harder. 
1.0p
0.25x4
V
Writing 2
Introduction: 0,5p : 
- Greeting and getting people attention : 0,25p
- Introduce the topic: 0,25p
Body: 0,5p: 
- Say how important the saving energy is: 0,25p
- Say about the ways to save energy : 0,25p
Conclusion : 0,5p: 
- Say the summary clearly .
 Suggested writing.
Good morning ladies and gentlemen, I’m . and today I’m going to tell you how to save energy in the house..
You know, nowadays, every household waste too much energy in the house.. This not only waste a lot of money but also exhaust natural resources. So it’s necessary for you to save energy in your house. You can save by: 
* using energy- saving bulbs.
* turning off all the unwanted lights and electricity devices.
* keeping the refrigerator door closed.
If you follow these simple rules, not only will you save money but also the natural resources will be preserved.
1.5pts
Nếu học sinh làm theo phương án khác, giám khảo xác định đúng vẫn cho điểm tối đa.
_________________________________

File đính kèm:

  • docde_kiem_tra_bai_so_3_mon_tieng_anh_lop_9_nam_hoc_2014_2015_t.doc