Đề khảo sát học sinh giỏi cấp trường lần 1 môn Tiếng Anh 8 - Trường THCS Văn Đức (Có đáp án)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others (10pts)

1. A. classmate B. character C. grade D. place

2. A. enough B. extremely C. generous D. planet

3. A. lucky B. volunteer C. sun D. public

4. A. brown B. however C. town D. know

5. A. reserved B. received C. booked D. annoyed

6. A. deaf B. leaf C. teach D. seat

7. A. deliver B. device C. service D. transmit

8. A. emigrate B. success C. detail D. invent

9. A. accept B. happy C. apple D. ant

10. A. son B. six C. suit D. sugar

II. Choose option to complete the sentences (20pts)

1. “Which girl is Celia?” “She’s the one with _______”.

A. long curly black hair B. curly long black hair

C. long black curly hair D. curly black long hair

2. She couldn’t get married yet. She _______.

A. is not enough old B. was not old enough

C. is not old enough D. was not enough old

3. Will she be annoyed that you forgot to phone?

A. displeased B. pleased C. please D. pleasure

4. Surely 15 minutes is enough time _______.

A. for you for having a bath B. to you for having a bath

C. to you to have a bath D. for you to have a bath

5. Each of the rooms _______ a different color.

A. have B. has C. have had D. are having

6. Don’t trust Bill. He’s a kind of person who doesn’t do what he says he will. He’s so ______.

A. reliable B. unreliable C. easy-going D. sociable

7. All chemicals and drugs must be put in _______ cupboards.

A. unlocked B. locked C. lock D. unlock

8. Whatever you do, you _______ touch that switch. It’s dangerous.

A. have to B. don’t have to C. must D. mustn’t

9. Don’t worry about us. We can _______.

A. look for ourselves B. look after ourself

C. look ourselves D. look after ourselves

 

doc5 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 04/05/2023 | Lượt xem: 216 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề khảo sát học sinh giỏi cấp trường lần 1 môn Tiếng Anh 8 - Trường THCS Văn Đức (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
displeased	B. pleased	C. please	D. pleasure
4. Surely 15 minutes is enough time _______.
A. for you for having a bath	B. to you for having a bath
C. to you to have a bath	D. for you to have a bath 
5. Each of the rooms _______ a different color.
A. have	B. has	C. have had	D. are having
6. Don’t trust Bill. He’s a kind of person who doesn’t do what he says he will. He’s so ______.
A. reliable	B. unreliable	C. easy-going	D. sociable
7. All chemicals and drugs must be put in _______ cupboards.
A. unlocked	B. locked	C. lock	D. unlock
8. Whatever you do, you _______ touch that switch. It’s dangerous.
A. have to	B. don’t have to	C. must	D. mustn’t
9. Don’t worry about us. We can _______.
A. look for ourselves	B. look after ourself
C. look ourselves	D. look after ourselves
10. Deaf-mutes can _______ speak _______ hear.
A. both - and	B. not only - but also	C. neither - nor	D. either - or
11. Mary, you _______ the exam if you don’t work more.
A. will fail	B. are failing	C. fail	D. failed
12. I’ll come _______ to pick her up.
A. in	B. on	C. over	D. up
13. 10. She used _______ her living by delivering vegetables to local hotels.
 A. earn	 B. to earn C. earning D. earns
14. She asked me _______I like eating chocolates.
A. if 	B. and 	C. that 	D. but
15. He used to walk a long way to work. Now he _______ to work.
A. still walks 	B. no longer walks 	C. walks 	D. did not walk
16. What’s the time now? It’s _______ twelve o’clock.
 	A. at	B. near	C. nearly	 D. most
17. It took him ages to _______ living in the new town.
 A. get use to	 B. be used to	 C. will used to	 D. will use to
18. It's dangerous _______ in this river.
	A. swim	B. to swim	C. swimming	 	 D. swam
19. Are you proud _______ your country and its tradition?
 	A. about	B. on	 C. for	 	 D. of
20. I want to ask my parents _______ some money.
 A. from B. for C. with D. about
III. Supply the correct word form (10pts)
We must remember the ______________ precautions in the home. (SAFE)
 Some _____________ objects are dangerous to children. (HOUSE)
My uncle is an _____________ engineer. (ELECTRIC)
You must put all _____________ and drugs in locked cupboards. (CHEMIST)
Ho Chi Minh city is an important _____________ center. (COMMERCE)
Bell _____________ demonstrated his invention. (SUCCESS)
We’re thinking of ______________ to Australia. (EMIGRATE)
There was an ______________ of paintings at the Art Gallery. (EXHIBIT)
Your order is ready for ______________. (DELIVER)
 He was ______________ in demonstrating his invention. (SUCCESS)
 11. Let me get an ______________ form and we can fill out. (APPLY)
 12. Nam likes acting and outdoor ______________. (ACT)
 13. By recycling we can save ______________ resources. (NATURE)
 14. Our teacher always _____________ us to work (COURAGE)
 15. The boy Scouts of American is a youth ______________. (ORGANIZE)
 16. The scouts also help the _________ people and street children. (OLD)
 17. Is there anything ____________ on TV tonight? (INTEREST)
 18. This form must have the _____________ of the writer (SIGN)
 19. Nowadays, scouting is popular ______________. (WORLD) 
 20. The scouts do the ______________ work (VOLUNTEER)
IV. Find the mistake in each sentence and correct it (10pts)
These colour televisions are too expensive for we to buy at this time.
 A	 B	 C	 D
Women are tired of to do housework day after day.
	 A B C D
He had to work at a nearly age because of his family was very poor.
 A B C D
Once when I was ten. I used to get sick and went to the hospital. 
 A B C D
Mike doesn’t go to the cinema with us last Saturday.
 A B	 C D
I washed my hands, although they still looked dirty.
 A B C D
Each of the rooms have a color television.
 A B C D
I am thinking Sydney is an interesting city to visit.
A B C D
Look out! The chair broke if that man sits on it.
 A	 B C D 
 Tom said you could reach him in 8 645 082 after dinner.
A B C D
V. Choose the words or phrases that best fit each of the blank spaces (10pts)
The telephone
	You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was (1)_____ by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. Later he went (2)_____ in the US. Alexander Bell was always interested (3)_____ sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house and did many (4)_____ there.
	Once day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. (5)_____ into his telephone, Bell said: “Mr. Watson, I want you to come over here immediately, please”. His (6)_____, Watson, was in another room far away (7)_____ the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly he ran to Bell’s workshop. “Mr. Bell, I heard every (8)_____ you said!”, Watson shouted (9)_____. Bell had finally succeeded. He had invented the first telephone. Later other (10)_____ made better ones.
1. A. invent	B. inventing	C. invented	D. to invent
2. A. to live	B. living	C. live	D. lived
3. A. into	B. to	C. in	D. by
4. A. examples	B. samples	C. work	D. experiments
5. A. Talk	B. Talking	C. Talked	D. To talk
6. A. worker	B. helper	C. assistant	D. teacher
7. A. from	B. to	C. by	D. of	
8. A. sound	B. word	C. phrase	D. sentence
9. A. excited	B. exciting	C. excitedly	D. excitingly
10. A. invent	B. invention	C. inventing	D. inventors
VI. Fill a suitable word in each gap to complete the passage (10pts)
 Two friends were walking through the forest (1)_________ a bear attacked them. One turned and fled. He (2)_________ a tree and sat there while the (3)_________ remained on the road. There was nothing (4)_________ him to do but fall to the ground and dead. The bear came up to (5)_________ and sniffed. The boy even stopped breathing. The bear sniffed (6)_________ face, decided he was dead and lumbered off. When the bear was gone the other boy climbed (7)_________ and said with a smile, “What (8)_________ the bear whisper in your ear?” “It said that someone (9)_________deserts his friend in time of danger (10)_________ not a good person at all”.
VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first (10pts)
1. Peter is too young to see the horror film. 
-> Peter is not..
2. Remember to turn off the light before going out. 
-> Don’t 
3. It takes Minh two hours to do his homework every day. 
-> Minh spends 
4. He failed the exam because of his laziness. 
-> Because he 
5. The front yard is too small to play soccer in. 
-> The front yard isn’t .
6. It’s 4 years since I last spoke to her. 
-> I haven’t..
7. Your younger brother is too weak to lift that box. 
-> Your brother is not ....
8. We arrived too late to see the film. 
-> We didn’t ..
9. “Do you know to speak English?” He asked me. 
-> He asked me 
10. “Please turn down the radio for me”, said my father. 
-> My father asked me 
VIII. Read the following passage then answer the questions below (10pts)
	Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English.
	Why do all these people learn English? It’s not difficult to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.
1. According to the writer English is learnt by _________.
 A. young children	B. adults	C. teenagers	D. all are correct
2. In the line 2 of the second part, the word “it” refers to _________.
 A. country	 B. young children	C. English	D. question
3. Where do many boys and girls learn English? - _________.
 A. at home	B. at school	C. in evening classes D. in the office
4. Why do adults learn English? - _________.
 A. Because they want to see movies in English B. Because they need it for their job.
 C. Because they are forced to learn it	 D. Because it’s not difficult to learn.
5. What of the following is NOT mentioned in the passage? - _________.
 A. Children like reading English newspapers	 B. People in many countries learn English
 C. English is one subject in school.	 D. Some books are written in English.
IX. Write a letter to your friend about 100 - 120 words to tell him/ her about your last summer vacation (10pts)
The end!
ĐÁP ÁN, HƯỚNG DẪN CHẤM
ĐỀ KS HSG TIẾNG ANH 8 CẤP TRƯỜNG - LẦN 1
I. 10 điểm -> Mỗi phần đúng 1 điểm
1. B
2. C
3. B
4. D
5. C
6. A
7. B
8. C
9. A
10. D
II. 10 điểm -> Mỗi phần đúng 0,5 điểm
1. A
2. C
3. A
4. D
5. B
6. B
7. C
8. D
9. D
10. C	
11. A
12. C
13. B
14. A
15. B
16. C
17. B
18. B
19. D
20. B
III. 10 điểm -> Mỗi phần đúng 0,5 điểm
1. safety
2. household
3. electrical
4. chemicals
5. commercial
6. successfully
7. emigrating
8. exhibition
9. delivery
10. successful
11. application
12. activities
13. natural
14. encourages
15. organization
16. elderly
17. interesting
18. signature
19. worldwide
20. voluntary
V. 10 điểm - Mỗi phần đúng 1 điểm
1. B -> us
2. C -> doing	
3. C -> because
4. B -> got
5. A -> didn’t go
6. C -> but
7. C -> has
8. A -> think
9. B -> is going to break
10. C -> at
VI. 10 điểm - Mỗi phần đúng 1 điểm
1. C	2. A	3. C	4. D	5. B	6. C	7. A	8. B	9. C	10. D
VII. 10 điểm - Mỗi phần đúng 1 điểm
1. when	2. climbed	3. other	4. for	5. him	
6. his	7. down	8. did	9. who	10. is
VIII. 10 điểm - Mỗi phần đúng 1 điểm
1. Peter is not old enough to see the horror film.
2. Don’t forget to turn of

File đính kèm:

  • docde_khao_sat_hoc_sinh_gioi_cap_truong_lan_1_mon_tieng_anh_8_t.doc
Giáo án liên quan