Kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 năm học 2009 - 2010 môn thi: tiếng anh 9 (tiếp theo)

Choose the word (A, B, C or D) that has the underlined part pronunced differently from the others in each group. (5 points)

1. A. author B. other C. there D. they

2. A. forest B. control C. product D. ecology

3. A. industry B. translate C. construction D. satisfy

4. A. baggage B. courage C. damage D. invasion

5. A. advantage B. addition C. advertise D. adventure

 

doc24 trang | Chia sẻ: maika100 | Ngày: 17/11/2015 | Lượt xem: 351 | Lượt tải: 5download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu Kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 năm học 2009 - 2010 môn thi: tiếng anh 9 (tiếp theo), để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
/ you.
I / let / know / phan / soon / possible / order / not interfere / own plan.
Thank / much / again / offer.
I / not / wait / see / you / Berlin / but / then / goodbye.
With love,
Maria.
---------- The end ----------
(Đề thi này có 04 trang)
Họ và tên thí sinh:  Số báo danh: 
UBND tỉnh phú yên
Sở giáo dục - đào tạo
Đề chính thức
đáp án đề thi tuyển sinh vào lớp 10 thpt chuyên
Năm học 2009 - 2010
Môn thi : Tiếng Anh
Thời gian: 120 phút ( không kể thời gian giao đề )
Ngày thi: 5/ 7/ 2009
A. pronunciation (10 points).
I. Choose the word (A, B, C or D) that has the underlined part pronunced differently from the others in each group. (5 points) - 1/ each.
1. A
2. C
3. C
4. B
5. A
II. Choose the word (A, B, C or D) whose main stress pattern is not the same as that of the others. (5 points) - 1/ each.
1. A
2. C
3. C
4. B
5. C
B. VOCABULARY AND GRAMMAR (35 points).
I. Choose the best answers to completes each sentence (10 points) - 1/ each.
1. A
2. B
3. B
4. B
5. D
6. C
7. B
8. A
9. B
10. D
II. Give the correct form of the verbs in brackets (10 points) - 1/ each.
glanced – was listening.
looked – had tried.
has been acting – have been.
had they moved – came.
was wondering – rang.
III. Give the correct form of the verbs to complete the passage (10 points) - 1/ each.
purify
suspiciously
differentiate
inactive
foreseeable
inhuman
commercialization
forthcoming
underpaid
immobilise/ immobilize
IV. Fill in each blank with a suitable prepostion (5 points) - 1/ each.
1. on/ over
2. down
3. out
4. out
5. in with
6. for
7. for
8. in
9. up
10. for
C. READING (30 points).
I. Read the passage and choose the best answer to each question (5 points) - 1/ each.
1. B
2. A
 3. D
 4. C
5. D
II. Read the text and decide which answer best fits each space (15 points) - 1/ each.
1. A
2. B
3. C
4. B
5. D
6. D
7. A
8. D
9. B
10. B
11. C
12. B
13. A
14. D
15. C
II. Fill in each blank with one suitable word to complete this passage (10 points) - 1/ each.
 1. for
 2. enough
 3. that
 4. job 
 5. you
 6. or
 7. Before
 8. which
 9. hard
 10. another 
IV. WRITING (20 points).
I. Rewrite the sentences using the words in bold, in such a way that it means the same as the one given. Do not alter these words in any way. (10 points) - 1/ each.
They are putting pressure on me to make a decision soon.
We were not taken in by his smooth manner.
I really must get down to answerring all these letters.
Don’t come to/ draw the conclusion that this work is easy.
I’m trying to concentrate, but all that noise you’re making is putting me off.
Against everybody’s expectation, she lost
You must apply yourself to your work more.
She stands a good chance of being elected.
The boss objected to his secretary(‘s) coming to work late.
 The boss objected to the fact that his secretary came to work late.
It was such a great demand for tickets that people queued day and night.
II. Use the promps provided to write full sentences to make a complete  (10 points) - 1/ each.
Dear John,
 In your last letter, you kindly offered to put me in your flat while/ when I am in Berlin.
I am afraid (that) I am unable to take your offer for the time being.
My father is sick that I have to to stay (at) home to take care of him.
He is very sick, so I cannot leave him / alone.
My brother also helped (to) look after Dad, but he is now away on his/ a business trip in Paris.
I hope to be/ I will be able to come to Berlin later by/ at the end of this year, or perhaps in January.
If the/ your room is free, I am/ would glad to stay with you.
I will let you know my phan as soon as possible in order not to interfere with your own plan.
Thank you very much again for your/ the offer.
I cannot wait to see you in Berlin, but then I have to say goodbye.
With love,
Maria.
Tổng điểm bài thi : Tổng số câu đúng/ 10.
---------- The end ----------
UBND tỉnh đà nẵng
Sở Giáo dục - Đào Tạo
Đề chính thức
Kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 thpt chuyên
Năm học 2008 - 2009
Môn thi: Tiếng Anh 9 (Cho thí sinh thi vào chuyên Anh)
Thời gian: 120 phút ( không kể thời gian giao đề )
Ngày thi: 25/ 6/ 2008
A. pronunciation (10 points).
I. Choose the word (A, B, C or D) that has the underlined part pronunced differently from the others in each group. (5 points)
A. table
B. vegetable 
C. innovation 
D. stage 
A. ghost
B. most
C. lost
D. post
A. aviation
B. language
C. attraction
D. applicant
A. lecturer
B. inventor	
C. medium
D. president
A. age
B. college
C. change	
D. altogether	
II. Choose the word (A, B, C or D) whose main stress pattern is not the same as that of the others. (5 points)
A. interesting
B. surprising
C. amusing
D. successful
A. understand
B. engineer
C. benefit
D. Vietnamese
A. applicant
B. uniform
C. yesterday
D. employment
A. paper
B. tonight
C. lecture
D. story
A. money
B. army
C. afraid
D. people
B. VOCABULARY AND GRAMMAR (40 points).
I. Choose the best answers to completes each sentence. (10 points)
Kathy was as pleased as ________ when she heard she had passed the exam .
 A. punch
B. a poppy
C. a sunflower
D. pound notes
I haven’t had an accident yet but I’ve had a number of ________ shaves .
 A. narrow
B. near 
C. close 
D. tiny .
All the ________ of the dances went to charity .
 A. results
B. proceeds
C. rewards
D. finances
Enough money has been raised to ________ the hospital’s survival .
 A. ensure
B. enlarge
C. enable
D. empower
Many students do ________ jobs in hotesl over the summerto earn money .
 A. low
B. poor
C. menial
D. inferior
They could find no _______ of the mising car despite an extensive search.
 A. clue
B. remnant
C. indication
D. trace
When they retired they bought a tiny ________ in the country .
 A. mansion
B. bungalow
C. shack
D. barn
It is too early in the ________ to expect many visitors to the town .
 A. term
B. season
C. time
D. calendar
Is promoting public health ________ as state concern ?
 A. necessary
B. necessary being
C. necessarily
D. of necessary
There are different kinds of music to ________ your taste.
A. miss
B. fit
C. tight
D. suit
II. Give the correct form of the verbs in brackets. (10 points)
He no sooner (reach) __________ the door than he (come) __________ back. 
I (be) __________ very careful not to hint or remind her in any way of what she (tell) __________ me.
While he (learn) __________ to drive he (have) __________ twenty five accidents.
The man at the corner table (glance) __________ my way to see if I (listen) __________.
When I (look) __________ at my suitcase, I could see that somebody (try) __________ to open it.
III. Give the correct form of the verbs to complete the passage. (10 points)
The duty of the police is the ________ law and order. ( maintain )
Our tomatoes are ________ nicely; they’ll be ready to eat in about a week. (ripe)
Look at this picture of Bill and his father, you can see the ________ clearly, can’t you? (like)
He said “Good morning” in a most ________ way. (friend)
 “This is not a good essay”, said the lecturer. “I find your arguments ________” (convince)
It’s a lovely old house, I agree, but can we afford to ________ it? (modern)
George and I have been friends since ________: he use to live next door. (child)
In winter it is important for farmers to provide food and ________ for their animals. (warm)
Pele ________ Ronaldo to take part in 2002 World Cup. (courage)
Playing for the national team for the first time was an ________ experience for Huynh Duc. (forget)
IV. There are ten mistakes in the text . Identify each mistake, write it down and give your correction. (10 points)
As far back as 700 B.C, man has talked about children to be cared for by wolves. Romulus and Remus, the legend twin founders of Rome, were purported to have been cared for by wolves. It is believed that why a she-wolf loses her litter, she seeks a human child to take its place. 
This seeming preposterous idea did not become credible until the late nineteenth century when a French doctor actually had found a naked ten-year-old boy wandering in the woods. He did not walk erect, could not speak intelligibly, or could lie relate to people. He only growled and stared of them. Finally the doctor won the boy's confidence and began to work with them. After many long years of devoted and patient instruction, the doctor was able to have the boy to clothe and feed himself, recognize and utter a number of word, as well as write letters and form words.
____
____
____
____
____
____
____
____
____
____
C. READING (30 points).
I. Read the passage below and choose the best answer for each question. (5 points)
Mozart, who was born on January 27, 1756 in the Austrian city of Salzburg, was neither the first nor the last child prodigy, but he was certainly the greatest. He was born into a moderately prosperous family where his unmatched musical genius made itself known extremely early. 
Mozart began leaning to play harpsichord at three and his earliest known work was composed in 1761 when he was five, the age at which he also first appeared in public. 
From the age of six, when his father took him on the first foreign tour, Mozart toured the courts and musical centres of Austria, Germany, France, England, Holland, Switzerland and Italy. It has been calculated that Mozart spent almost a third of his short life - he died at the age of thirty five – travelling. 
As Mozart matured, he continued to tour and give concerts. Mozart also wrote a lot of operas. His first opera, Mitridate, Re di Ponto, was performed in Milan when he was 14, and it was the first of many successes in the theatre.
1. How rich was Mozart’s family?
Very rich
As rich as a financial
Not very rich
Very poor
2. When did he take the first step into the world of music as a composer?
A. When he was three	
B. When he was five	
C. When he was fo

File đính kèm:

  • docTONG HOP CAC DE THI CHUYEN ANH CAC TINH.doc
Giáo án liên quan