Đề thi thử lần 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Văn Đức (Có đáp án)

A. GRAMMAR – VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTION

I. Choose the best options (A, B, C or D) to complete each sentence (25pts)

1. I have no idea where we are. I wish we ________ a map.

A. have B. had C. had had D. are having

2. The picture ________ Mary painted is being in an exhibition.

A. what B. why C. which D. who

3. He laughed ________ when he was watching “Tom and Jerry” on TV.

 A. happy B. happily C. happiness D. unhappy

4. Huong will have to look ________ her baby brother at home.

 A. at B. up C. for D. after

5. We ________ already ________ Huong Pagoda.

 A. were - seeing B. are - seeing C. have - seen D. will - see

6. Miss. Lan works in a foreign company, ________?

 A. doesn’t she B. isn’t she C.wasn’t she D. doesn’t Miss Lan

7. Malaysia is divided ________ two regions.

 A. from B. to C. in D. into

8. If the rice paddies are polluted, rice plants ________.

 A. will die B. would die C. won't die D. wouldn't die

9. Hoa has left school ________ a year but she has not found a job yet.

 A. since B. for D. when D. after

10. It rained yesterday _______ the weather bureau predicted it was fine weather.

A. however B. who C. which D. although

 

doc4 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 04/05/2023 | Lượt xem: 226 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi thử lần 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2014-2015 - Trường THCS Văn Đức (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
PHÒNG GD - ĐT THỊ XÃ CHÍ LINH
TRƯỜNG THCS VĂN ĐỨC
ĐỀ THI THỬ LỚP 9 - LẦN 2 (2014 - 2015) 
MÔN: TIẾNG ANH 
Thời gian làm bài: 60 phút
Họ và tên thí sinh: .
Ngày tháng năm sinh: .. 
Phòng thi số: . 
Số báo danh: .. 
 Số phách: 
A. GRAMMAR – VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTION 
I. Choose the best options (A, B, C or D) to complete each sentence (25pts)
1. I have no idea where we are. I wish we ________ a map.
A. have	B. had	C. had had	D. are having 
2. The picture ________ Mary painted is being in an exhibition.
A. what	B. why	C. which	D. who
3. He laughed ________ when he was watching “Tom and Jerry” on TV.
 	A. happy	B. happily	C. happiness	D. unhappy
4. Huong will have to look ________ her baby brother at home.
	A. at	B. up	C. for	D. after 
5. We ________ already ________ Huong Pagoda.	
 	A. were - seeing	B. are - seeing 	C. have - seen	D. will - see
6. Miss. Lan works in a foreign company, ________?
 	A. doesn’t she	B. isn’t she	C.wasn’t she	D. doesn’t Miss Lan
7. Malaysia is divided ________ two regions.
 A. from B. to C. in D. into
8. If the rice paddies are polluted, rice plants ________.
 	A. will die 	B. would die 	C. won't die D. wouldn't die
9. Hoa has left school ________ a year but she has not found a job yet.
	A. since	B. for	D. when	D. after
10. It rained yesterday _______ the weather bureau predicted it was fine weather.
A. however	B. who 	C. which	D. although
II. Give the correct form of the words in bracket to complete the sentences (5pts)
11. Speaking English well is ________________ for you to look for a good job. (HELP)
12. There are many ________________ throughout the year. (CELEBRATE)
13. Vietnamese people are very ________________ and hospitable. (FRIEND)
14. Alexander Graham Bell ________________ the telephone. 	 (INVENT)
15. I hope people will celebrate Father’s Day ________________. (NATION)	
III. Each of the following sentences has ONE mistake. Identify the mistake (5pts)
16. It was not easy getting tickets for the concert.
 A B C D
17. I wish I am a famous singer.
 A B C D
18. Quoc Tu Giam is know as the symbol of knowledge.
 A B C D 
19. My brother enjoys going to the park on the summer.	 A B C	 D
Không viết vào phần gạch chéo này
20. Let’s go to the movie theater, don’t we?
 A B C D
B. LANGUAGE FUNCTION (5pts)
Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only
A
Match
B
21. I passed the TOEFL test, Mom.
22. You watch the news, don’t you?
23. Why don’t you take a rest? You look tired.
24. Could you do me a favor, Madam?
25. Excuse me! Where is the post office?
21 - 
22 - 
23 - 
24 - 
25 - 
A. That’s a good idea.
B. Yes. May be I will.
C. Well done.
D. All right.
E. Yes, how can I help you?
F. It’s over there.	
G. Yes, every day. It’s very informative.
C. READING (30pts)
I. Read the passage below and fill in each gap with one suitable word from the box (15pts)
 dictionary held improve should took student
 after year pronunciation bookshelf school pronounce
 In the first year of lower secondary (26)_____________ I had some difficulties in learning English. My (27)_____________ of English words was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to (28)_____________ them. One afternoon (29)_____________ the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She (30)_____________ me to the library and showed me cassettes of pronunciation drills kept in a (31)_____________. She told me how to use a (32)_____________ to improve my English. “Now I think you know what you (33)................. do.” she said. I did not know that only one (34)_____________ later I would win the first prize in the English-speaking contest (35)_____________ for secondary school students in my hometown.
II. Read the passage then answer the questions below (15 pts)
 Langston Hughes was one of the greatest American writers of the twentieth century. He was born in Joplin, Missouri, and moved to Cleveland at the age of fourteen. Four years later he went to Mexico and spent one year there before attending Columbia University in New York. For a few years after that he roamed the world as a seaman, visiting ports around the world and writing some poetry. He returned to the United States and attended Lincoln University, where he won the Writer Bynner Prize for undergraduate poetry. After graduating in 1928, he traveled to Spain and to Russia. His best novels include “Not Without Laughter” and “The Big Sea”. He wrote an autobiography in 1956 and also published his collections of poetry then. 
 A man of many talents, Hughes is one of the most accomplished writers in American literature history.
*Questions:
36. Where was Langston Hughes born?
.
38. Did he go to Mexico when he was 18 years old?
.
38. What did he do after graduating in 1928?
.
39. When were his collections of poetry published?
.
39. Where did he win the Writer Bynner Prize for undergraduate poetry?
.
40. What do you think about Langston Hughes?
.
D. WRITING (30pts)
I. Rewrite the sentences so that it has the same meaning as the first one (15pts)
41. “Is Ha Long Bay a World Heritage Site, Hoa?” Nga asked.
-> Nga sked Hoa ...................................................................................................
42. The planet is Venus. The planet is closest to the earth.
-> The planet which ...................................................................................................
43. People speak English everywhere in the world.
-> English ...................................................................................................
44. Why don’t you take a shower to save energy?
-> I suggest that ...................................................................................................
45. He failed the exam because he was lazy.
-> He was lazy ...................................................................................................
II. Write a speech about saving energy at school, using the words given below (15 points)
Reducing air pollution
- use public buses or bicycles
- not litter 
- put different kinds of waste in different places
- keep personal hygiene and public healthy
PHÒNG GD - ĐT THỊ XÃ CHÍ LINH
TRƯỜNG THCS VĂN ĐỨC
HƯỚNG DẪN CHẤM, BIỂU ĐIỂM
ĐỀ THI THỬ LỚP 9 - LẦN 2 
MÔN: TIẾNG ANH 
Phần
Câu
NỘI DUNG ĐÁP ÁN/ YÊU CẦU
Điểm
A
I
10 x 2.5 = 25 pts
1. B	2. C	3. B	4. D	5. C
6. A	7. D	8. A	9. B	10. D
25
II
5 x 1.0 = 5 pts
 	11. helpful	13. friendly	15. nationwide
	12. celebrations	14. invented
5
III
5 x 1.0 = 5 pts
16. C	17. B	18. B	19. D	20. D
5
B
5 x 1.0 = 5 pts
21. C	22. G	23. B	24. E	25. F 
5
C
I
10 x 1.5 = 15 pts
 26. school 27. pronunciation 28. improve 29. after
 30. took 31. bookshelf 32. dictionary 
 33. should 34. year 35. held
15
II
5 x 3.0 = 15 pts
36. (He/ Langston Hughes was born) in Joplin, Missouri.
37. Yes./ Yes, he did./ Yes. He went to Mexico when he was 18 years old.
38. He traveled to Spain and to Russia.
39. (They/ His collections of poetry were published) in 1956.
40. Ss’ answers.
15
D
I
5 x 3.0 = 15 pts
41. Nga asked Hoa if/ whether Ha Long Bay was a World Heritage Site.
42. The planet which is closet to the earth is Venus.
43. English is spoken everywhere in the world.
44. I suggest that you should take a shower to save energy.
45. He was lazy, so he failed the exam.
15
II
Introduction: (2.5pts)
Good , . I’m/ My name is ..... and I’m going to tell you how to reduce air pollution. 
Body: (10pts)
You can reduce air pollution by: (2pts)
	- Using public buses or bicycles. (2pts)
	- Not littering (2pts)
	- Putting different kinds of waste in different places. (2pts)
 	- Keeping personal hygiene and public healthy. (2pts)
Give a good conclusion (2.5pts)
15
- Tổng điểm là 100, sau đó qui về thang điểm 10, làm tròn đến số thập phân thứ nhất.
 - Sai 2 lỗi chính tả hoặc chia sai 1 động từ hay giới từ trừ 1/2 số điểm của câu đó. 
 - Học sinh làm theo cách khác, giám khảo xem xét nếu thấy đúng vẫn cho điểm tối đa.

File đính kèm:

  • docde_thi_thu_lan_2_mon_tieng_anh_lop_9_nam_hoc_2014_2015_truon.doc
Giáo án liên quan