Đề thi chọn học sinh giỏi cấp trường môn Tiếng Anh Lớp 8 (Đại trà) - Năm học 2012-2013 - Phòng GD&ĐT Bình Giang (Có đáp án)

A. PHONETICS (5 points)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. school B. children C. teacher D. change

2. A. looked B. watched C. carried D. stopped

3. A. this B. thin C. thank D. think

 4. A. cloudy B. windy C. dry D. rainy

 5. A. shore B. come C. order D. more

B. GRAMMAR - VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the best option to complete the following sentences. (20 pts)

6. I like playing soccer. - _________.

A. So do I B. So am I C. Neither do I D. I am, too

7. My new bag is quite _________ your bag.

A. the same B. like to C. similar D. different from

8. Who made this cake, Mom? - I _________ made it.

A. my B. mine C. myself D. me

9. I prefer riding a bike _________ driving a car.

A. than B. to C. with D. for

10. Would you mind not using your phone here? - _____________________

 A. No, of course not. B. No, I’m afraid not. C. No, I can’t. D. I’d rather you didn’t.

11. Do you need any help? - _________

A. You’re welcome. B. What can I do for you? C. Yes, I need. D. That's very kind of you.

12. I don't know how _________ this game.

A. play B. played C. to play D. playing

13. Every week this TV program _________ by millions of people.

 A. will be watched B. is being watched C. is watched D. has been watched

 

doc6 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 28/04/2023 | Lượt xem: 212 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi chọn học sinh giỏi cấp trường môn Tiếng Anh Lớp 8 (Đại trà) - Năm học 2012-2013 - Phòng GD&ĐT Bình Giang (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
A. my	B. mine 	C. myself	D. me 
9. I prefer riding a bike _________ driving a car.
A. than 	 	 B. to	C. with	D. for
10. Would you mind not using your phone here? - _____________________
	A. No, of course not.	B. No, I’m afraid not.	C. No, I can’t.	D. I’d rather you didn’t.
11. Do you need any help? - _________
A. You’re welcome. 	B. What can I do for you?	C. Yes, I need.	D. That's very kind of you.
12. I don't know how _________ this game.
A. play 	B. played 	C. to play 	D. playing
13. Every week this TV program _________ by millions of people.
	A. will be watched	B. is being watched	C. is watched 	D. has been watched
14. He told me that he _________ a plumber.
A. is	 	B. will be 	C. was	D. has been
15. Tim’s teacher asked him to spend more time _________ his Spanish pronunciation.
A. in	B. of	C. at	D. on
16. I am looking forward to _________ you again.
	A. see	B. seeing	C. be seeing	D. be seen
17. Susan works very _________, so she always gets good marks.
	A. badly	B. good	C. hardly	D. hard
18. Nhung is _________ in reading picture books.
A. interest	B. interesting	C. interested 	D. interestingly
19. Will you and pick me _________ after the party?
A. on	B. over	C. up	D. through
20. Jane is _________ than Mary. 
	A. prettier	B. prettiest	C. pretty	D. prettily
21. I like my uncle’s house. It is a _________ .
A. new beautiful house	B. beautiful new house	C. beautiful house new	D. new house beautiful
22. Charles is _________ to ride a motorbike to school.
A. not old enough	B. old not enough	C. enough old not	D. enough not old
23. Milk is a _________ drink.
A. health 	B. healthy 	C. healthily	D. healthiness
24. The bridge ________ across the river is very beautiful.
A. build	B. builds 	C. building 	D. built
25. It’s difficult ________ this work in 2 hours.
A. to finish 	B. finish	C. finishing	D. finished
II. Give the correct tense of the verbs in the brackets. (10 pts)
25. She always (lose) _________ her pens.
27. We (eat) _________ a big cake yesterday.
28. I (not / see) _________ her yet.
29. We are free this Sunday, so we _________ (visit) our grandparents in the countryside.
30. I was reading a newspaper while I (wait)_________ for the bus this morning.
III. Each sentence below contains AN error among the 4 underlined parts. Find it. (5 pts)
31. They have lived in Hanoi in 1998. 
 A B C D
32. I enjoy to see my old friends when I arrive there next week.
 A B C D
33. Tuan said that his brother can fix the bikes in the afternoon.
 A B C D 
34. Could you tell when the next match starts and where buying tickets? 
 A B C D
35. I was helping my mother with the housework when the doorbell was ringing.
 A B C D
C. READING
I. Choose the words or phrases that best fit each of the blank spaces. (10 pts)
Dear Nga,
I’ve just returned from a four-day trip to Da Lat. It’s my parents’ reward for my __36__ result in the last school year. The trip was very interesting and I’m eager to tell you about it.
My parents and I stayed in a small hotel __37__ Xuan Huong lake. Walking around the lake and enjoying the fresh cool air, we felt very comfortable. Da Lat has __ 38 __ interesting places such as Cam Ly fall, Bao Dai palace and Cu hill. The weather was rather cold at night and in the early morning, but it was cool during the day. The __39__ was excellent there and we enjoyed a lot of vegetables and fruits. Returning home from Da Lat, we all felt very healthy.
Did you go anywhere during this summer holiday? Write to me __40__ you have time. It would be nice to hear about what you have been doing.
Love.
Huyen
36. A. bad 	B. good 	C. dangerous	D. simple
37. A. near 	B. next to 	C. by 	D. all are correct	
38. A. many 	B. much 	C. a lot 	D. a little
39. A. people	B. restaurants	C. food	D. cinemas
40. A. where 	B. when 	C. what 	D. which
II. Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word. (10 pts)
Most people think that computers are very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer had been worked out over 2 centuries ago by a man __41__ Charles Babbage. Babbage __42__ born in 1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines which he called "engines". But despite the fact that he __43__ building some of these, he never finished any of them. Over the years, people have argued whether his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building engine based __44__ of the Babbage's designs. __45__ has taken 6 years to complete and more than 4 thousand parts have been specially made.
Whether it works or not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage's work.
III. Read the passage and choose the best answer. (10 points)
"Let's have a picnic lunch in the countryside." This is easy to say and nice to think about. You imagine a beautiful green field with a big tree in the middle which gives some shade from the sun. All around is lovely scenery and in the distance you can see the cows quietly eating the grass. After a meal of delicious sandwiches and raw fruit, you can imagine lying in the warm sun then as darkness comes. You gather your basket and drive happily home.
But it doesn't always happen like this. You must not forget that flies also like raw food, that green fields are sometimes damp fields, that rain may follow the sun that peaceful cows may be unfriendly bull.
46. What is easy to say and nice to think about?
A. “Let’s have a picnic lunch in the countryside” is.
B. “Let’s have a picnic lunch in the mountain” is.
C. “Let’s have a picnic lunch in the green fields” is.
D. “Let’s have a picnic lunch in the city” is.
47. Where, in your imagine, is the big tree?
A. It’s in the middle of a beach.	B. It’s in the middle of a hill.
C. It’s in the middle of a beautiful stadium.	D. It’s in the middle of a beautiful green field.
48. What can you imagine doing after meal?
A. We can imagine lying in the darkness.	B. We can imagine lying in the warm sun.
C. We can imagine lying in the bedroom.	D. We can imagine lying in the hotel.
49. What also likes raw fruit?
	A. Dogs also do.	B. Lions also do.
C. Flies also do.	D. Chicken also do.
50. What may follow the sun?
A. The earth may follow the sun.	B. The rain may follow the sun.
C. The cows may follow the sun.	D. people may follow the sun.
D.WRITING
I. Rewrite the following sentences using the words provided in such a way that they mean the same as the original sentences. (10 pts)
51. We must paint this house at once.
=> This house ____________________________________________________________.
52. Can I turn off the radio?
=> Do you mind if_______________________________________________________?
53. I got up early this morning so that I could catch the first bus. 
=> I got _______________________________________________________________.
54. “Shut the door”, he said to me.
=> He ________________________________________________________________.
55. Nobody in my class is as tall as Margret.
=> Margret is ___________________________________________________________.
II. Use the words given to make meaningful sentences. (10 pts)
56. He / ask / us / if / Hanoi / be / the capital of Vietnam.
57. The cars / make / China / be / very cheap.
58. you / tidy / bedroom/ yet?
59. What / you / do/ 2 to 5 / yesterday afternoon?
60. The man / sit / over there / be / Nam’s father.
III. Use the words given to make a complete passage. (10 pts)
61. Vietnam’s New Year / be celebrate / according to / the Lunar calendar. 
62. It / be / know / as Tet Nguyen Dan, or Tet. 
63. It / begin / between / January 21st / February 19th.
64. The exact date / change / from year to year. 
65. Vietnamese people / usually / prepare / holiday / several weeks beforehand.
66. They / tidy / houses / cook / special food / clean and make offerings on the family altars. 
67. On the New Year’s Eve / people / sit up to / midnight / see the New Year / in.
68. Then / put on / new clothes / and / give / one another / greetings. 
69. Vietnamese people / believe / how / people / act / during Tet holiday / influence / whole year. 
70. As a result / they / try / avoid / arguments / and / smile / as much / possible.
--- The end ---
Họ tên thí sinh:.. Số báo danh:..
Chữ kí giám thị 1: . Chữ kí giám thị 2:...
PHÒNG GD&ĐT BÌNH GIANG
ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM
ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG 
NĂM HỌC 2012 – 2013
MÔN TIẾNG ANH - LỚP 8
A. PHONETICS (5 điểm)
Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng 1 điểm
1 - A
2 - C
3 - A
4 - C
5 -B
B. GRAMMAR - VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTIONS (35 điểm)
I. Tổng 20 điểm, mỗi câu đúng 1 điểm
6 - A
7 - D
8 - C
9 - B
10 - A
11 - D
12 - C
13 - C
14 - C
15 - D
16 - B
17 - D
18 - C
19 - C
20 - A
21 - B
22 - A
23 - B
24 - D
25 - A
II. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm
26. is (always) losing	27. ate	28. haven’t seen
29. are going to visit	30. was waiting
III. Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng 1 điểm
31 - D
32 - B
33 - B
34 - D
35 - D
C. READING (30 điểm)
I. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm
36. B
37. D
38. A
39. C
40. B
II. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm
41. called
42. was
43. started/began
44. on
45. It
III. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm
46. A
47. D
48. B
49. C
50. B
D. WRITING (30 điểm)
I. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm. 
51. This house must be painted by us at once.
52. Do you mind if I turn off the radio?
53. I got up early this morning so as to/ in order to/ to / to be able to catch the first bus.
54. He asked/ told me to shut the door. 
55. Margret is the most intelligent (girl/ student/ person) in my class.
II. Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng 2 điểm. 
56. He explained the rules (1 pt) then asked us to start the game. (1 pt) 
57. The cars made in/by China (1 pt) are very cheap. (1 pt) 
58. Have you tidied (1 pt) the/ you

File đính kèm:

  • docde_thi_chon_hoc_sinh_gioi_cap_truong_mon_tieng_anh_lop_8_dai.doc
Giáo án liên quan