Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Trường THCS Hoàng Tân (Có đáp án)

A/ LISTENING:

Part 1: Tina is talking about her holiday in Malaysia. Listen and choose the correct answer. (1p)

1. She went to Malaysia last summer with .

A. her friends B. her sister C. her mother D her father

2. In the first afternoon, she went on a tour of the city to see some amazing . architecture.

A. old B. modern C. small D. big

3. She went for long walks . and saw amazing animals.

A. every day B. every Sunday C. everyplace D everyone

4. She went on . to see a local village.

A. a car trip B. a coach trip C. a boat trip D. a train

Part 2: Mark, Sally are talking about their holiday plans. Listen and fill in the missing words.(1p)

Mark: I’m going to Wales. I go there every (1) . with the same friends. We go (2) .- not always a good idea in Wales because the weather can be terrible. But the coast is beautiful. We go for long walks and go surfing in Newgate.

Sally: I’m going to Barcelona. A friend of mine is (3) there at the moment so I’m staying with her. I want to go sightseeing and I’d like to go sunbathing too. This year I’m going to try and (4) . a little Spanish.

 B. GRAMMAR & VOCABULARY:

Choose the best answer to complete sentences( 2.5 pts )

1. He got wet ________ he forgot his umbrella.

 A. because of B. because C. but D. and

2. I suggest________ a meeting to discuss about the solution to keep our environment clean.

 A. to hold B.hold C. holding D. held

3. Because plastic bags are very hard to ________ they will cause pollution.

 A. tear B. wrap C. collect D. dissolve

4. An enormours amount of money has been wasted on this project.

 A.very important B.very large C. very small D. very limited

5. Peter felt ________ because of his good result.

 A. happy B. unhappy C. happily D. happiness

 

doc4 trang | Chia sẻ: Khải Anh | Ngày: 08/05/2023 | Lượt xem: 181 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Trường THCS Hoàng Tân (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Hoang Tan Secondary School
Student’s full name: 	Class: 9..	
Date of testing:..February2016
45 MINUTE ENGLISH TEST NO 3
Mark
Teacher's advices
A/ LISTENING: 
Part 1: Tina is talking about her holiday in Malaysia. Listen and choose the correct answer. (1p)
1. She went to Malaysia last summer with .
A. her friends 	B. her sister 	C. her mother	D her father
2. In the first afternoon, she went on a tour of the city to see some amazing .. architecture.
A. old 	B. modern 	C. small	D. big
3. She went for long walks . and saw amazing animals.
A. every day 	 	B. every Sunday 	C. everyplace	D everyone
4. She went on .. to see a local village.
A. a car trip 	B. a coach trip 	C. a boat trip	D. a train
Part 2: Mark, Sally are talking about their holiday plans. Listen and fill in the missing words.(1p)
Mark: I’m going to Wales. I go there every (1). with the same friends. We go (2).- not always a good idea in Wales because the weather can be terrible. But the coast is beautiful. We go for long walks and go surfing in Newgate.
Sally: I’m going to Barcelona. A friend of mine is (3) there at the moment so I’m staying with her. I want to go sightseeing and I’d like to go sunbathing too. This year I’m going to try and (4). a little Spanish.
 B. GRAMMAR & VOCABULARY: 
Choose the best answer to complete sentences( 2.5 pts )
1. He got wet ________ he forgot his umbrella.
	A. because of	B. because	C. but	D. and
2. I suggest________ a meeting to discuss about the solution to keep our environment clean.
	A. to hold	B.hold	C. holding	D. held
3. Because plastic bags are very hard to ________ they will cause pollution.
	A. tear	B. wrap	C. collect 	D. dissolve
4. An enormours amount of money has been wasted on this project. 
	A.very important	B.very large 	C. very small	D. very limited
5. Peter felt ________ because of his good result.
	A. happy	B. unhappy	C. happily	D. happiness
6. 	Catherine: “Why don’t we go to the cinema this evening?” Hoa: “________”
	A. Will you join us?	B. Yes, let’s!	C. I’d like it.	D. What play is it?
7. The children laughed ________ while they were watching “Tom and Jerry”.
	A. unhappy	B. happiness	C. happy 	D. happily
8. Can you turn ________ the light ? It/s too dark.
	A. on	B. off	C. up	D. down
9. Plants ________ die if they don’t get sun and water
	A. be	B. would	C. will	D. were
10. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
	A. environment	B. recycle	C. dynamite	D. littering
PART C: READING
Read the passage and answer the questions that follow (3 points):
Tropical rainforests are found in Amazon region of South America, Central America, and South and Southeast Asia. Rainforests are very important to the world’s climate. The Amazon rainforest alone receives about 30 to 40 percent of the total rainfall on the earth and produces about the same percentage of the world’s oxygen. Some scientists believe that the decreasing size of rainforests will affect the climate on the earth, making it uncomfortable or even dangerous for life. Saving our rainforests is an international problem. One country or even a few countries cannot solve the problem alone. The nations of the world must work together to find a solution before it is too late. 
1. Where are tropical rainforests found?
..
2. Do rainforests play an important role in the world’s climate? 
.
3. How much percent of the world’s oxygen does the Amazon rainforest produce?
..
4. What do some scientists believe?
.
5. Is saving our rainforests the problem of one country?
 6. What should you do to save the trees in the woods in your country?
.
PART D: WRITING
I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it (1.5 points): 
1. Work hard and you will pass your exam
→ If 	
2. Let/s use public buses instead of motorbikes. 
→ What about 	
3. People should use energy- saving bulbs to save electricity.
→Energy- saving bulbs 	
4. We last saw our grandfather five months ago.	
→ We haven’t 	
5. My sister is not good at playing tennis.
→ My sister does not 	
II.Make a speech using the topic (1.0 point)
 Saving energy in the house : * use energy- saving bulbs.
	 * turn off the unwanted lights and electronics.
	 * take a shower instead of having baths.
..
Key 
A/ LISTENING: 
Part 1: Tina is talking about her holiday in Malaysia. Listen and choose the correct answer. (1p
2ps – 0,25p / 1 correction 
1. B	2. B	3. A	4. C	
Part 2: Mark, Sally are talking about their holiday plans. Listen and fill in the missing words.(1p
5. year 6. camping	7. studying	8. speak
B/ GRAMMAR AND VOC 2,5 PS- 0,25/ 1 CORRECTION
1. B
2. C
3. D
4. B
5. A	
6. B
7. D
8. A
9. C
10. D	
PART C: READING (3 points)
(0.5 point for each correct answer)
1. Where are tropical rainforests found?
→ They are found in Amazon region of South America, Central America, and South and Southeast Asia.
	Or, Tropical rainforests are found in Amazon region of South America, Central America, and South and Southeast Asia.
	Or, Amazon region of South America, Central America, and South and Southeast Asia.
2. Do rainforests play an important role in the world’s climate? 
→ Yes, they do
	Or, Yes. Rainforests are very important to the world’s climate.
3. How much percent of the world’s oxygen does the Amazon rainforest produce?
→ About 30 to 40 percent.
	Or, It produces about 30 to 40 percent of the world’s oxygen.
	Or, The Amazon rainforest produces about 30 to 40 percent of the world’s oxygen.
4. What do some scientists believe?
→ Some scientists believe that the decreasing size of rainforests will affect the climate on the earth, making it uncomfortable or even dangerous for life.
	Or, They believe that the decreasing size of rainforests will affect the climate on the earth, making it uncomfortable or even dangerous for life.
5. Is saving our rainforests the problem of one country?	
→ No, it isn’t
	Or, No, it is not.
	Or, No. Saving our rainforests is an international problem.
6. Ss answer
PART D: WRITING
I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it (1.5 points): 0.3/ 1 correct sentence
1. Work hard and you will pass your exam
→ If you work hard, you will pass your exam.
2. Let/s use public buses instead of motorbikes. 
→ What about using public buses instead of motorbikes. 
3. People should use energy- saving bulbs to save electricity.
→Energy- saving bulbs should be used to save electricity.
4. We last saw our grandfather five months ago.	
→ We haven’t seen our grandfather for five months.
5. My sister is not good at playing tennis.
→ My sister does not play tennis well.
II.Make a speech using the topic (1.0 point)
- Introduction: 0,25p : - Greeting and getting people attention : 
 - Say about the topic: 
-Body: 0,5p: - Say how important the saving energy is: 0,25p
 - Say about the ways to save energy (Ving) : 0,25p
- Conclusion : 0,25p: Say the summary clearly .
 Suggested writing.
Good morning ladies and gentlemen, I’m . and today I’m going to tell you how to save energy in the house..
You know, nowadays, every household waste too much energy in the house.. This not only waste a lot of money but also exhaust natural resources. So it’s necessary for you to save energy in your house. You can save by: 
* using energy- saving bulbs.
* turning off the unwanted lights and electronics.
* taking a shower instead of having baths.
If you follow these simple rules, not only will you save money but also the natural resources will be preserved.

File đính kèm:

  • docde_kiem_tra_45_phut_so_3_mon_tieng_anh_lop_9_truong_thcs_hoa.doc
Giáo án liên quan