Đề giới thiệu kỳ thi học sinh giỏi huyện môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2015-2016 - Nguyễn Thị Thanh Tâm (Có đáp án)

My name is Joko. I comes from Japan. I am an exchange student in the USA. I am now living with the Parker family on a farm 38 kilometers outside Oxford. Last Sunday, I(1)______on an excursion to Oxford. I got up very (2)____. After having breakfast, I went to the bus station immediately. I (3)____ a bus, (4)_____we arrived there on time. In the (5)____, we visited the National Gallery, Big Ben and the Hype Park. I have never seen such a big clock before, so I (6)_____ a lot of photos of it. I thought it was very happy to show these photos to my parents and my friends. In the afternoon, I hired a bike and went round the city. At last I entered the bookshop and I (7)_____a dictionary and a small disc with the words “Oxford University”. I met some English students in the bookshop. They were very friendly and kind. I spent some minutes (8)_____ English with them. After that they invited me to their house. I refused because if I had gone to their house, I would have come back home late in the evening. (9)_____ I felt a bit tired, I had a (10)______day.

doc8 trang | Chia sẻ: thúy anh | Ngày: 10/05/2023 | Lượt xem: 270 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề giới thiệu kỳ thi học sinh giỏi huyện môn Tiếng Anh Lớp 9 - Năm học 2015-2016 - Nguyễn Thị Thanh Tâm (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
s again after a long time.
A. surprise 	B. surprised 	C. surprising 	D. surprisingly
2. The room ________ when we arrived.
A. is cleaned 	B. is being cleaned C. was cleaned 	D. was being cleaned
3. I had no difficulty______ to her English.
A. listen 	B. to listening 	C. listening 	D. to listen
4 He didn’t allow me., so I had to stay at home.
 A go 	B to go C going D gone
5. “Shut the door but don’t lock it” she said to us.
A. She told us to shut the door but don’t lock it.
B. She told us to shut the door but not to lock it. 
C. She told us shut the door but don’t lock it. 
D. She told us shutting the door and not to lock it.
6. Mr. Hung told me he wouldn’t have had an accident if he _________ more care.
A. take 	B. took 	C. have taken 	D. had taken
7. Noone has understood your idea, _____?
A. has he 	B. hasn’t he 	C. have they 	D. haven’t they
8. My Islamic friend, Tim John usually goes to the _______ to pray.
A. mosque 	B. pagoda 	C. temple 	D. church
9. Her father taught her........................to cook when she was young.
A. what	B. when	C. how 	D. where
10. This restaurant has the ...................................for serving some of European food.
 A. repute	B. reputed	C. reputable D. reputation
IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence (A, B ,C or D). Find the mistake and correct it. (0.5 pts)
1. After Mary ate dinner, she wrote some letters to her friends and went to bed.
 A B C D
2. Nobody expects training me though I am interested in learning a new skill..
 A B C D
3. When I saw you wearing a new dress yesterday, you looked more beautifully.
 A B C D
4. I will lend you this money if you will promise to pay it back.
 A B C D
5. We worked hard and save enough money to take a trip.
 A B C D
V. Provide the correct form of the words given (0.5 pts).
1. Mr Nam drives so ............. that he is sure to have an accident.	(CARE)
2. The tiger wanted to see the farmer’s............ 	 (wise)
3. My teacher ................... me to take this examination.	( COURAGE)
4. Their ................has lasted a life-time. 	( FRIEND)
5. We live in a ........................ area in the north-east of the country.	(MOUNTAIN)
VI. Provide the correct form of the verb in the bracket.(0.5 pts).
1. It’s about time we (stop)............... experiments on animals.
2. Nothing (do).....................since I moved here. 
3. What (happen)............. if there were no plants on earth?
4. My children enjoy (take).............. to the countryside at the weekends. 
5. I wish they (come).............. here tomorrow.
VII. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. use each response once only. (0.5 pts)
A
B
1. I’m very tired today.
2. When will the film start?
3. Would you like to go to the concert with us together?
4. How was your weekend?
5. Shall we play golf on Sunday?
a. I think you should go tothe dentist's.
b. I’m afraid I’m a bit busy at the weekend.
c. At about 9 o’clock last night.
d. In about half an hour’s time.
e. That would be nice.
f. It was great, thanks.
g. Well, you should see a doctor.
VIII. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each space. (1.0 p)
It is very important to eat (1)_______, especially when you’re students. If you are (2)______ school, you may go home for lunch, and have a (3)______meal of meat or fish and vegetables. Or perhaps you (4)_______some food with you to school, and eat it in the lunch time. A chicken and lettuce sandwich, with some fresh fruit would be a (5)______but healthy lunch. Many people around the world eat plain, boiled rice two or three times (6)______ day.
(7)_______ do not often eat well when they are revising (8)______an examination, they eat chocolate and drink lots of black coffee. And (9)______ the way, doctors say (10)______should start the day with a healthy breakfast. It is also good for you to drink a lot of water right through the day.
1. A. well	B. good 	C. better 	D. best
2. A. in	B. good	C. of	D. at
3. A. cooking	B. cook 	C. cooker 	D. cooked
4. A.	carry	B. take 	C. lift 	D. hold
5. A. light	B. heavy	C. balance	D. big
6. A. one	B. each 	C. the 	D. a
7. A. Workers	B. Teachers	C. Students	D. Professors
8. A. in	B. for 	C. on 	D. at
9. A. by	B. on 	C. in 	D. for
10. A.	 anybody	B. everybody 	C. nobody 	D. somebody
IX. Read the following passage and fill each numbered blank with one suitable word. (1.0 p)
	My name is Joko. I comes from Japan. I am an exchange student in the USA. I am now living with the Parker family on a farm 38 kilometers outside Oxford. Last Sunday, I(1)______on an excursion to Oxford. I got up very (2)____. After having breakfast, I went to the bus station immediately. I (3)____ a bus, (4)_____we arrived there on time. In the (5)____, we visited the National Gallery, Big Ben and the Hype Park. I have never seen such a big clock before, so I (6)_____ a lot of photos of it. I thought it was very happy to show these photos to my parents and my friends. In the afternoon, I hired a bike and went round the city. At last I entered the bookshop and I (7)_____a dictionary and a small disc with the words “Oxford University”. I met some English students in the bookshop. They were very friendly and kind. I spent some minutes (8)_____ English with them. After that they invited me to their house. I refused because if I had gone to their house, I would have come back home late in the evening. (9)_____ I felt a bit tired, I had a (10)______day.
X. Read the passage and then answer the questions below by choosing one suitable from A, B, C or D. (1.0 p)
Nguyen Ngoc Truong Son learnt to play chess by watching his parents in their home. His parents were very surprised that Son could understand how to play because little Truong Son was only three years old at that time. Although chess is a difficult game, a month later he beat his parents at their favorite game. At the age of four, Truong Son took part in the national young chess championship. Then at seven, he won the silver medal at the under – nine national chess championship. Has was chosen to take part in the world young chess championship in Spain in 2000. Now he is the youngest champion in Vietnam. Born in Mekong Delta of Vietnam, Truong Son is a surprise to his parents. They are both teacher, earning less than US $ 100 a month, and cannot explain how their child can play so well. His father thinks that Truong Son was perhaps born with ability and he simply picks it up.
1. According to the passage, how did Nguyen Ngoc Truong Son learn to play chess?
A. he was taught by his parents.
B. he was taught by his teacher.
C. he watched his parents playing chess.
D. he watched his friends playing chess.
2. When did Son take part in the national young chess championship?
A. when he was four years old.
B. when he was three years old.
C. when he was seven years old.
D. when he was nine years old.
3. Where did the world’s 2000 chess championship take place?
A. in Vietnam
B. in Spain
C. in China 
D. in England
4. How much do Son’s parents earn a month?
A. less than US $100.
B. more than US $100.
C. less than US $200.
B. more than US $200.
5. The word “pick up” in the last line is the closet meaning to_________
A. enjoy 	B. teach 	C. get 	D. gain 
XI. Finish each of the following sentences in a such way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (2.0 ps)
1. It was so late that they couldn’t take the first bus.
-> It was too
2. Mekong is the longest river in Indochina.
-> No river..
3. Mrs. Hoa said that she would go to the market to buy some food the following day.
- > Mrs. Hoa said to me “”
4. Did you finish your project last Sunday?
- >Have.?
5. People believed that the thief broke into the house through the kitchen window.
The thief
6. She knows a lot more about it than I do .
I don’t know ........................................................................
7. Unless he phones immediately he won’t get any information.
If .....................................................................................
8. “I’m sorry I didn’t phone you earlier ” Jane said to you
Jane apologized......................................................................
9. "You'd better do morning exercise, Minh", said I. 
 I advised ................................................................................. 
10. “ Would you like to go with me to the market , Mai ? ”- Ha said 
 Ha invited .......................................................................
XII. Nowadays, many secondary school students think that it is very comfortable to wear casual clothes when they are at school. According to your opinion, students should wear uniforms.
Write a paragraph of 100 – 150 words to persuade your friends to agree to your opinion. (1.0 p)
Your writing should follow this outline:
- Let them know your point of view / your opinion.
- Give some reasons in a logical way (give examples where possible)
- Sum up your opinion
UBND HUYỆN THANH HÀ
TRƯỜNG THCS THANH BÍNH
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 9
MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 150 phút.
( Hướng dẫn chấm này gồm 12 câu, 04 trang)
Số phách
(Do Trưởng phòng
GD&ĐT ghi)
Người ra đề
(Ký và ghi rõ họ tên)
Xác nhận của Ban giám hiệu
(Ký tên, đóng dấu)
Phần phách.....................................
Số phách
(Do Trưởng phòng
GD&ĐT ghi)
Keys
Marks
I. 1. A 2. C 3. B 4. D 5. C
0.1 for each 
II. 1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 
0.1 for each 
III.
 1. C 2. D 3. C 4. B 5. B 
 6. D 7. C 8. A 9. C 10. D 
 IV.
1. A. had eaten 
2. B. to train
3. D. beautiful
4. D. promise
5. B. saved
 V.
1. carefully
2. wisdom
3. encourages
4. friendship
5. mountainous
 VI .
1. stopped
2. has been done
3. would happen
4. being taken
5. would come
0.1 for each 
0.1 for each 
0.1 for each
0.1 for each
..Phần phách....
VII. 
1. g 2. d 

File đính kèm:

  • docde_gioi_thieu_ky_thi_hoc_sinh_gioi_huyen_mon_tieng_anh_lop_9.doc
Giáo án liên quan